Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δικογραφία από την Αστυνομία για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με βάση τον απαράδεκτο νόμο για τις συναθροίσεις

Σε συνέχεια της χτεσινής άθλιας προπαγάνδας του κυβερνητικού εκπροσώπου για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, έρχεται σήμερα ο σχηματισμός δικογραφίας από την Αστυνομία, καθώς, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, με βάση τον απαράδεκτο νόμο για τις συναθροίσεις και τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, η δικογραφία διενεργείται από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών που έχει την ευθύνη, κατόπιν παραγγελίας του εισαγγελέα. Αφορά την παραβίαση της πρόσφατης απόφασης του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, τον νόμο για τις συναθροίσεις, καθώς δεν είχε οριστεί διοργανωτής όπως προβλέπεται και πραγματοποιήθηκε πορεία, αλλά και για παράβαση του άρθρου 285 του ποινικού κώδικα περί δημόσιας υγείας για τον συνωστισμό.

Μετά την ολοκλήρωση της η δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα, ο οποίος θα την αξιολογήσει και θα κρίνει αν θα ασκηθούν διώξεις και σε βάρος ποιων.

Να σημειωθεί πως ήδη σχηματίστηκε δικογραφία με βάση τον απαράδεκτο νόμο για τις συναθροίσεις και τον περιορισμό των διαδηλώσεων σε βάρος του πρόεδρου της ΠΟΕΔΗΝ.

Αμφότερες οι δικογραφίες επιχειρούν να καλλιεργηθεί κλίμα εκφοβισμού καθώς από την ψήφιση του απαράδεκτου νόμου αιωρείται η απειλή να τυλιχθούν «σε μια κόλλα χαρτί» εργαζόμενοι και νέοι που αγωνίζονται ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα.

Σκέψεις γυναικών, της Μαρίας Παπαϊωαννίδου