Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube

Διώξεις για τους αγωνιστές νησιώτες, ασυλία στους σιδερόφραχτους ΜΑΤαλήτες

Είκοσι μία συλλήψεις για «επιθέσεις» εναντίον των ΜΑΤ σε Χίο και Λέσβο λίγες μόνο ώρες ετά τη δήλωση του πρωθυπουργού στο χθεσινό (27/2) υπουργικό συμβούλιο πως «όσοι μετείχαν στα επεισόδια και τους προπηλακισμούς θα εντοπισθούν και θα λογοδοτήσουν»!!!

Συλλήψεις και διώξεις γι’ αυτούς που  αντιστάθηκαν στους σιδερόφραχτους εισβολείς που έστειλε στο νησί για να μπορέσει να το μετατρέψει σε μια απέραντη φυλακή ψυχών, ασυλία στα ανθρωποειδή με στολή που έδειραν, έκαψαν, βανδάλισαν, ξέρασαν ρατσισμό… (Δεν πείθουν οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ.)

Τα τοπικά μέσα  αναφέρουν πως «έχει ξεκινήσει η ταυτοποίηση και άλλων αγωνιστών που αντιστάθηκαν στις προκλητικές επιθέσεις και στις ακατανόμαστες ύβρεις των εισβολέων αστυνομικών των ΜΑΤ».

Όπως καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ: «Πρόκειται για επιχείρηση εκδίκησης της κυβέρνησης ενάντια στο νικητή λεσβιακό λαό, την οποία η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα και απαιτεί να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη ενάντια στους Λέσβιους αγωνιστές. Καλεί τα εργατικά συνδικάτα, τους Αγροτικούς Συλλόγους, την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, το Δικηγορικό Σύλλογο, όλους τους φορείς του νησιού, με ανακοινώσεις και άλλες δραστηριότητες να την καταδικάσουν και να βρεθούν έμπρακτα στο πλευρό όλων των αγωνιστών που διώκονται ή θα διωχθούν για τη συμμετοχή τους στη νικηφόρα αντίσταση που πρόβαλε ο λαός του νησιού μας.

Αν η κυβέρνηση νομίζει πως με διώξεις ενάντια σε αγωνιστές θα κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα του λεσβιακού λαού και θα καταφέρει, σε επόμενη επιχείρηση εισβολής, να περάσει την τρομοκρατία της πλανιέται πλάνην οικτράν».

Μετάβαση στο περιεχόμενο