Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Διώχνουν τους συνταξιούχους του ΤΣΜΕΔΕ από το κτίριο του Ταμείου τους!

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναγερμός! Διώχνουν τους συνταξιούχους του ΤΣΜΕΔΕ από το κτίριο του Ταμείου τους στην Κλαυθμώνος.

Συνάδελφοι!

Ο ΕΦΚΑ βρήκε ευκαιρία τώρα με την πανδημία να απομακρύνει την υπηρεσία συνταξιούχων από το κτίριό μας στην Κλαυθμώνος και έχει σκοπό να απομακρύνει όλες τις υπηρεσίες των ασφαλισμένων του ΤΣΜΕΔΕ. Αυτά συνάγονται από δημοσιεύματα και από τις κινήσεις στο κτίριο, αφού καμιά ενημέρωση δεν έχει έρθει στα σωματεία μας και έως πριν μια βδομάδα, ούτε στο ΤΕΕ.

Έχουμε ζητήσει ενημέρωση από τον Αύγουστο και εκφράζαμε από πέρυσι την αντίθεσή μας για την απομάκρυνση υπηρεσιών των συνταξιούχων απο το κτιριό μας, και την ταλαιπωρία μας σε 2-3 διαφορετικές διευθύνσεις Υπηρεσιών στην Αθήνα.

Επικαλούνται ανεπίσημα την ανάγκη οικονομιών κλίμακας με τη συγκεντροποίηση των υπηρεσιών των συνταξιούχων και άλλων ταμείων. Κανείς δεν θα είχε αντίρρηση με την ηλεκτρονική αναβάθμιση των υπηρεσιών. Αλλά η κατάθεση εγγράφων που συνοδεύουν το αίτημα συνταξιοδότησης και η επίλυση χίλιων δύο προβλημάτων που λύνονται μόνο με τη ζωντανή παρουσία, θα υπάρχει για πολλά χρόνια ακόμα.

Η τραγική κατάσταση των συνταξιούχων που περιμένουν 5 και 8 χρόνια για τις συνταξιοδοτικές τους αποδοχές απαιτούν προσωπικό που δουλεύει με τα ατομικά στοιχεία και ιδιαιτερότητες του κάθε ασφαλισμένου. Απαιτεί πολλούς εξειδικευμένους υπαλλήλους τώρα μάλιστα με την κατηγοριοποίηση των εισφορών.

Ουσιαστικά πήραν μια υπηρεσία και την απομάκρυναν από το κτίριό μας χωρίς κανένα πρακτικό αποτέλεσμα οικονομιών κλίμακας. Άφησαν να εννοηθεί ότι θα μείνει η εξυπηρέτηση της αναγκαίας προσωπικής επαφής των συνταξιούχων με την υπηρεσία στο κτίριο της Κλαυθμώνος, όμως η υπηρεσία αυτή σταμάτησε χωρίς να μας έχουν δώσει καμία εξήγηση και ενημέρωση για τις ενέργειές τους. Μαθαίνουμε από τον τύπο ότι μεταφέρθηκε η υπηρεσία στην Αχαρνών, ενώ στην  Κλαυθμώνος δεν δέχονται πια συνταξιούχους.

Συνάδελφοι πρέπει να αντιδράσουμε.

Κάτω τα χέρια από το κτίριο για το οποίο χύσαμε το αίμα μας και κτίσθηκε με ειδικό πρόγραμμα για την εξυπηρέτησή μας. Να σταματήσει το αίσχος των πολυετών καθυστερήσεων απονομής συντάξεων, με άμεσες προσλήψεις προσωπικού.

Το ΤΕΕ και το ΤΜΕΔΕ έχουν μεγάλες ευθύνες για το θέμα αυτό και οφείλουν να υποχρεώσουν τον ΕΦΚΑ να παραμείνει η ζωντανή εξυπηρέτηση των συνταξιούχων και όλων των ασφαλισμένων του ΤΣΜΕΔΕ στην Κλαυθμώνος.


Προσυπογράψτε το παρόν κείμενο και στείλτε το στις παρακάτω  διευθύνσεις στις οποίες το κοινοποιούμε:

  • Διοικητή ΕΦΚΑ Χρήστο Χάλαρη
    [email protected]
  • Πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Γεώργ. Στασινό
    president@central.tee.gr                                                                      
  • Πρόεδρο του ΤΜΕΔΕ κ. Κ. Μακέδο        
    [email protected] [email protected]

Για την ΕΣΤΑΜΕΔΕ,

Κώστας Τζατζάνης, Πρόεδρος
Γιάννης Τσουρουνάκης, εκτελών χρέη Γ. Γραμματέα.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25-11-2020