Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΔΟΑΤΑΠ, το μεγαλείο σου!

ΔΟΑΤΑΠ, το μεγαλείο σου!

Υπέβαλε αίτηση αναγνώρισης μεταπτυχιακού τίτλου στον ΔΟΑΤΑΠ τον Ιούλιο του 2019! Χρειάζεται τον τίτλο επειγόντως, προκειμένου να συμμετάσχει στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (εκπαιδευτικών) και οι προθεσμίες για την κατάθεση των δικαιολογητικών πιέζουν ασφυκτικά. Για το λόγο αυτό έκανε και ”αίτηση επίσπευσης” της διαδικασίας. Μιας διαδικασίας που κρατάει εννιά μήνες μέχρι τώρα!!! Αποτέλεσμα και πάλι, κανένα!

Μετά από άπειρες προσπάθειες και μαραθώνιες αναμονές στο αυτοματοποιημένο τηλεφωνικό κέντρο, κατάφερε, επιτέλους, να επικοινωνήσει (τηλεφωνικά) μαζί τους και να εισπράξει την απάντηση πως ”έχει λήξει η σύμβαση των υπαλλήλων και δεν μπορεί να διεκπεραιωθεί η αναγνώριση”!!!

Ο ίδιος ο ΔΟΑΤΑΠ, όμως, επιβεβαίωσε, ότι κάποιοι, που υπέβαλαν αιτήσεις το ίδιο διάστημα (Ιούλιο του 2019), έχουν πάρει την αναγνώριση εδώ και ένα μήνα! Γιατί αυτή η επιλεκτική μεταχείριση; Υπάρχει σειρά με βάση το χρόνο κατάθεσης της αίτησης αναγνώρισης ή ισχύουν άλλα ”κριτήρια”;

Κι επειδή, δεν είναι η μόνη περίπτωση απαράδεκτης καθυστέρησης και άνισης αντιμετώπισης, το αρμόδιο υπουργείο να δώσει λύση άμεσα! Κι αν χρειαστεί, στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, να δοθεί παράταση στην προσκόμιση των τίτλων που εκκρεμούν στον ΔΟΑΤΑΠ, αλλιώς πρόκειται για κατάφωρη (ή μήπως σκόπιμη;) αδικία!

Δημήτρης Βαλαής
Δάσκαλος, Νάουσα