Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δολοφονία στο Πέραμα: Έμμεση στήριξη στους συλληφθέντες αστυνομικούς από τον Τ. Θεοδωρικάκο

Έμμεση στήριξη στους επτά αστυνομικούς που έχουν συλληφθεί για την δολοφονία στο Πέραμα έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος τους επισκέπτηκε σήμερα στη ΓΑΔΑ.

Ο υπουργός επιχείρησε να δικαιολογήσει την πράξη να επισκεπτεί τους επτά συλληφθέντες κάνοντας λόγο για κίνηση με «αποκλειστικά ανθρώπινο και συμβολικό χαρακτήρα».

Σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter ο κ.Θεοδωρικάκος ανέφερε:

«Πριν από λίγο επισκέφθηκα στη ΓΑΔΑ τους επτά αστυνομικούς που κρατούνται για την αιματηρή υπόθεση στο Πέραμα την Παρασκευή το βράδυ. Η κίνησή μου είχε αποκλειστικά ανθρώπινο και συμβολικό χαρακτήρα, για να στηρίξω ψυχικά νέους ανθρώπους που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία. Από εκεί και πέρα, η δικαστική εξέλιξη και οι πειθαρχικές διαδικασίες θα εξελιχθούν όπως προβλέπουν οι νόμοι. Επίσης, επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον πατέρα του νεαρού που σκοτώθηκε στο συγκεκριμένο περιστατικό στο Πέραμα. Του εξέφρασα τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου. Η κοινωνία μας χρειάζεται ανθρωπιά, ηρεμία και ασφάλεια για να προχωρήσει μπροστά. Σε όποια θέση και αν βρισκόμαστε, ιδιαίτερα αν υπηρετούμε τον δημόσιο βίο, οφείλουμε αυτό να το έχουμε καλά στο μυαλό μας».

Ωστόσο, η επίσκεψη του υπουργού στους επτά κρατούμενους, που κατηγορούνται για την δολοφονία του 20χρονου στο Πέραμα έχει και άλλη ερμηνεία: Αυτήν την κυβερνητικής κάλυψης και στήριξης στις αυθαιρεσίες της αστυνομίας. Απο πότε υπουργός επισκέπτεται κρατούμενους που κατηγορούνται για δολοφονία;

Και, μην ξεχνάμε, πως δεν πρόκειται για κάποιο «ατύχημα», δεν ήταν η «κακιά στιγμή», αλλά για ένα περιστατικό στο οποίο, σύμφωνα με έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έπεσαν πάνω από 30 πυροβολισμοί!

Τα tweet του κ. Θεοδωρικάκου περί «ανθρώπινου και συμβολικού χαρακτήρα» και «ψυχικής στήριξης νέων ανθρώπων που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία» δεν μπορούν να κρύψουν την πρόθεση του υπουργείου – και κατ’ επέκταση της κυβέρνησης – να υπερασπιστεί, εμμέσως πλην σαφώς, την δράση αστυνομικών που δεν δίστασαν να προβούν σε καταιγισμό πυροβολισμών μέσα σε κατοικημένη περιοχή, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο.

Το κύριο μέλημα της πολιτείας θα έπρεπε να είναι να σταθεί, στην πράξη, στο πλευρό της οικογένειας του δολοφονημένου νέου και να δώσει σαφείς απαντήσεις στην ελληνική κοινωνία για τις συνθήκες που οδήγησαν στο τραγικό συμβάν. Αλλά αυτά, ως φαίνεται, είναι «ψιλά γράμματα» για τον κ. Θεοδωρικάκο και την κυβέρνησή του…

che guevara 008