Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δολοφονία της Σάρα Έβεραρντ: «Η καταπίεση των γυναικών αποτελεί στοιχείο λειτουργίας και προϊόν του καπιταλισμού»

«Για τους κομμουνιστές η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών δεν είναι μια αναπόφευκτη πραγματικότητα ή φυσικό φαινόμενο. Η καταπίεση των γυναικών αποτελεί στοιχείο λειτουργίας και προϊόν του καπιταλισμού. Η βία κατά των γυναικών συνδέεται άμεσα με τον περιθωριοποιημένο ρόλο της στην κοινωνία, την εκμετάλλευση τους και τις καταπιεστικές ιδεολογίες που χρησιμεύουν στην διατήρηση της ταξικής κυριαρχίας διχάζοντας τους εργαζόμενους».

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων η Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Βρετανίας (YCL) σε ανακοίνωση της για την πρόσφατη απαγωγή και δολοφονία της 33χρονης Σάρα Έβεραρντ από εν ενεργεία αστυνομικό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου.

Η δολοφονία της Έβεραρντ, σημειώνει η ανακοίνωση, αποτελεί μια «φρικτή επιβεβαιωση των υφιστάμενων επιπέδων βίας κατα των γυναικών στη Βρετανία και των τεκτονικών αλλαγών τις οποίες πρέπει να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε ώστε να πετύχουμε την γυναικεία χειραφέτηση και ισότητα».

yclΗ Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας καταδικάζει την πρόσφατη αστυνομική βία κατά διαδηλωτών που πραγματοποιούσαν ολονυκτία για την δολοφονία της Έβεραρντ και προσθέτει: «Εμείς, ως γυναίκες δεν θα έπρεπε να αλλάξουμε συμπεριφορά προκειμένου να προστατευτούμε από επιθετικούς άντρες. Οποιαδήποτε προσπάθεια να μετακυλιστεί το φταίξουμο στις γυναίκες πρέπει να απορριφθεί και να πολεμηθεί πλήρως».

Η βία κατά των γυναικών, υπογραμμίζει η Κομμουνιστική Νεολαία, πρέπει «να αντιμετωπιστεί άμεσα σε κάθε επίπεδο της κοινωνίας, με αυξημένη προστασία για τις γυναίκες και μέτρα ενάντια στους θύτες της έμφυλης βίας, αλλά κυρίως με την εκπαίδευση των νεότερων ανθρώπων έτσι ώστε να εξαλειφθεί αυτή η κηλίδα από την κοινωνία».

Η Σάρα Έβεραρντ, 33 ετών, απήχθη στο Κλάπαμ Κόμμον του νότιου Λονδίνου από τον 48χρονο αστυνομικό Γουέιν Κάζεν, πιθανά στις 3 Μαρτίου του 2021, και το άψυχο σώμα της βρέθηκε στις 10 Μαρτίου στην περιοχή του Κέντ. Η απαγωγή και δολοφονία της έχει προκαλέσει κύμα οργής σε όλη τη Βρετανία.

Με πληροφορίες από idcommunism.com