Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δολοφόνησαν τον Ζακ, που ούτε έκλεψε, ούτε υπό την επήρεια ναρκωτικών ήταν, ούτε κρατούσε μαχαίρι

Σε ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου από τα πολλαπλά τραύματα στο σώμα του (διπλό λιντσάρισμα) προήλθε ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου, σύμφωνα με το τελικό πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καλογριά και Σουλτάνας Μαριανού που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, ο 33χρονος Ζακ υπέστη ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου από τα πολλαπλά τραύματα στο σώμα του, το μεσημέρι της 21ης Σεπτέμβρη στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, που προκάλεσαν έντονη διέγερση στον οργανισμό του και το θάνατό του. Αυτές οι αλλοιώσεις, σχετίζονται -σύμφωνα με τους επιστήμονες- με τα τραύματα που φέρει από χτυπήματα και από σπασμένα γυαλιά καθώς δεν φάνηκε να υπήρχε στεφανιαία ή άλλη νόσος. 

Σημειώνεται πως οι τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στον Ζ. Κωστόπουλο ήταν αρνητικές, αποδεικνύοντας πως δεν είχε κάνει χρήση οποιασδήποτε ναρκωτικής ουσίας, ενώ υπενθυμίζεται πως στο επίμαχο μαχαίρι που φέρεται πως κρατούσε ο 33χρονος βρέθηκε δείγμα DNA και όχι αποτύπωμα. Όπως επίσης αποτυπώματά του δε βρέθηκαν στο Ταμείο όπως δε βρέθηκε και τίποτα πάνω του΄. Καταρρίπτεται έτσι και η κατηγορία της ληστείας.

Ένα μαχαίρι που το είχαν πιάσει με γυμνά χέρια ακόμα και οι αστυνομικοί οι οποίοι βιαιοπράγησαν εις βάρος του την ώρα που ήταν σε λιπόθυμη κατάσταση και που προσπαθούσαν να τον συλλάβουν.

Πλέον οι ιατροδικαστές παρέδωσαν το υλικό στην οικογένεια και στην Ασφάλεια ώστε να διαβιβαστεί στον αρμόδιο Ανακριτή. Εκείνος αναμένεται να εξετάσει το ενδεχόμενο αλλαγής των κατηγοριών εις βάρος του κοσμηματοπώλη και του 55χρονου που συμμετείχε στον ξυλοδαρμό.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η οικογένεια του 33χρονου θα υποβάλει μηνύσεις κατά όλων εκείνων που ενεπλάκησαν λόγω αρμοδιότητας, στις τελευταίες στιγμές του Ζακ Κωστόπουλου. Σύμφωνα με δηλώσεις της Άννυ Παπαρούσου, εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, έχει λάβει εντολή από την οικογένεια του θύματος να υποβληθούν μηνύσεις σε ΕΚΑΒ και ΔΙΑΣ. Παράλληλα είπε πως η Πολιτική Αγωγή, μελετάει ξανά όλο το οπτικοακουστικό υλικό.

Τέλος η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, σε δηλώσεις χαρακτηρίζει το πόρισμα των ιατροδικαστών ως «κρίσιμο στοιχείο στην προσπάθεια να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση, δίνοντας τις πρώτες ηχηρές απαντήσεις, τόσο στην καχυποψία περί συγκάλυψης, όσο και στη μισαλλοδοξία και στην προσπάθεια διαπόμπευσης ενός ανθρώπου που δεν ζει πια». Αυτό, τη στιγμή που ακόμα δεν έχει προχωρήσει η προανακριτική έρευνα για τη συμπεριφορά των οκτώ αστυνομικών που απεικονίζονται να βιαιοπραγούν εις βάρος του Ζακ.

Τέλος, τα δύο ανθρωπόμορφα κτήνη που πρωταγωνίστησαν στο λιντσάρισμα του Ζακ, ο κοσμηματοπώλης μαζί με τον μεσίτη, ΔΕΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ, γιατί δεν είναι ύποπτοι φυγής, και τέλεσης άλλου εγκλήματος (;).