Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δράμα: Το ΚΚΕ καταγγέλλει κηρύγματα μίσους από φασιστικά εγκληματικά στοιχεία

Την προσπάθεια της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής να χύσει δηλητήριο του ναζισμού και του μίσους στην περιοχή καταγγέλλει η ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ με αφορμή τα τρικάκια που ρίχθηκαν στους δρόμους της πόλης με κηρύγματα μίσους κατά των μεταναστών και αντικομουνιστικά καλέσματα. Η ΤΕ Δράμας του Κόμματος τονίζει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού και υπογραμμίζει πως η μαζική λαϊκή δράση είναι αυτή που θα απομονώσει και θα τσακίσει τα φασιστικά εγκληματικά στοιχεία.

Η ανακοίνωση της ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ:

«”… ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός. Ως ο πιο ωμός, ο πιο καταπιεστικός, ο πιο θρασύς κι ο πιο δόλιος καπιταλισμός”

Μπ. Μπρεχτ

Ένα χρόνο μετά την απόφαση του Τριμελούς  Εφετείου  Κακουργημάτων καταδίκης της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αποδεικνύεται ότι ο φασισμός είναι και παραμένει χρήσιμο όπλο του συστήματος, που δε διστάζει να το αξιοποιήσει σε βάρος του κινήματος, σε βάρος των κομμουνιστών, που πρωτοστατούν για την οργάνωση κι ενίσχυση της λαϊκής πάλης.

Το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται κι επιχειρεί να χύσει το δηλητήριο του ναζισμού σε μαθητές, φοιτητές διαφημίζοντας τη δράση της ΧΑ μέσα από ραδιόφωνο, ιστοσελίδες, “εθνικιστικούς” πολυχώρους, “εθνικιστική” δανειστική βιβλιοθήκη.

Η επανεμφάνισή της στη Θεσσαλονίκη, με το Μέτωπο Νεολαίας Χρυσής Αυγής να κατευθύνει τους τραμπουκισμούς στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, η δολοφονική επίθεση φασιστών – εγκληματιών κατά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την ώρα που πραγματοποιούσαν πολιτική εξόρμηση και οι φασιστικές επιθέσεις σε μαθητές κι εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές συνιστούν επίθεση συνολικά κατά του λαού και της νεολαίας.

Στην πόλη μας η κατάθεση στεφανιού στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου από τον Λαϊκό Σύνδεσμο – Χρυσή Αυγή καθώς και τα τρικάκια στους δρόμους της πόλης με κηρύγματα μίσους κατά των μεταναστών και αντικομουνιστικά καλέσματα, με υπογραφή της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ, δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού.

Μεγάλες οι ευθύνες αστικών πολιτικών κομμάτων, που με όχημα τον αντικομουνισμό και την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, ψαρεύουν σε θολά νερά αθωώνοντας αυτά τα φασιστικά τομάρια. Οι εκδηλώσεις μίσους, όπως αυτή στο Βίτσι, στην οποίαν παραβρέθηκαν στελέχη της ΝΔ πλάι πλάι με χρυσαυγίτες είναι σ’ αυτή την κατεύθυνση και δίνουν άλλοθι σε ό,τι πιο αντιδραστικό προσπαθούν να περάσουν στις συνειδήσεις των εργαζόμενων και της νεολαίας τα φασιστοειδή, καλύπτοντας το μίσος τους για τον αγωνιζόμενο λαό, για όποιον άνθρωπο αντιστέκεται στη βαρβαρότητα και την αδικία.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, μικρό επαγγελματία, αγρότη, κάθε γυναίκα, μαθητή, φοιτητή να ‘χει τα μάτια ορθάνοιχτα. Στη συνείδηση των νέων, των ανθρώπων του μόχθου ο φασίστας και ο ναζιστής είναι συνώνυμα των μεγαλυτέρων εγκλημάτων. Η μαζική λαϊκή δράση είναι αυτή που θα απομονώσει και θα τσακίσει τα φασιστικά εγκληματικά στοιχεία. Μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο, σε κάθε πανεπιστημιακό τμήμα να μη μένει χώρος για τη δράση, για την ύπαρξη των φασιστικών μορφωμάτων.

Καλούμε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, γιατί μαζί μπορούμε να τσακίσουμε τον φασισμό και το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά και φέρνει τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τους πολέμους, την προσφυγιά.»

902.gr

che guevara 008

Μετάβαση στο περιεχόμενο