Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δυναμικές κινητοποιήσεις συνταξιούχων σε πολλές πόλεις για τη διεκδίκηση όσων τους έχουν κλέψει (ΦΩΤΟ)

Δυναμικές κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι, διεκδικώντας όλα όσα τους έχουν αφαιρέσει τα τελευταία χρόνια.

Χαρακτηρίζουν απαράδεκτο το «αντίδωρο» των 250 ευρώ που τους πετάει η κυβέρνηση. Απαιτούν στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, απόδοση σε όλους τους συνταξιούχους της 13ης και 14ης σύνταξης, αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις.

Να τους αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020-2021. Να τους αποδοθούν τα αναδρομικά αφορολόγητα.

Στη Λάρισα οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Κέντρο Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ενώ στην Καρδίτσα έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ).

Στον Βόλο, έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια έκαναν πορεία, διεκδικώντας αξιοπρεπείς συντάξεις και θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Στη συγκέντρωση μίλησε η Παρασκευή Ευθυμίου, πρόεδρος των συνταξιούχων του Δημοσίου, η οποία ανέφερε ότι οι συνταξιούχοι βρίσκονται για ακόμη μια φορά στον δρόμο για να διεκδικήσουν αξιοπρεπείς συντάξεις, δημόσια και δωρεάν Υγεία.

Ο Κώστας Γερογιάννης, γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ – ΤΕΒΕ – ΤΣΑ, ανέφερε ότι για πολλοστή φορά σήμερα οι συνταξιούχοι κατεβαίνουν στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα.

Στη συνέχεια διαβάστηκε από τον Κωνσταντίνο Τζουμπουσλή, γενικό γραμματέα του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας, το ψήφισμα της συγκέντρωσης που εγκρίθηκε από τους συνταξιούχους και ακολούθησε πορεία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας Νομού Μαγνησίας όπου και επιδόθηκε το συγκεκριμένο ψήφισμα. (Διαβάστε εδώ).

Στη Ζάκυνθο έγινε κινητοποίηση στο Διοικητήριο, ενώ στη Χίο έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο