Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δυναμικό «παρών» στις ευρωεκλογές από το Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας

Το  Κομμουνιστικό κόμμα Σουηδίας απευθύνει κάλεσμα για τις συγκεντρώσεις- διαδηλώσεις για τις Ευρωεκλογές και καλεί τον Σουηδικό λαό να το ενισχύσει.

‘Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από την Ευρώπη- το φάντασμα του κομμουνισμού.

Όλοι οι καπιταλιστές της Ευρώπης έχουν συμφωνήσει να το καταπολεμήσουν. Βλέπουν με τρόμο ότι όλο και περισσότεροι κατανοούν πως ο καπιταλισμός δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες τους ανεξάρτητα με ποια μορφή εμφανίζεται με «δεξιές» ή «αριστερές» κυβερνήσεις

Οι μαθητές και φοιτητές που ονειρεύονται ένα φωτεινό μέλλον σε μια κοινωνία αλληλεγγύης όπου θα μπορούν να συνδράμουν με τις ικανότητές τους.

Οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι που πιστεύουν πως υπάρχει μια ζωή να ζήσουν και καταλαβαίνουν πως απαιτείται αγώνας ενάντια στο σύστημα για να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια βρίσκονται τα επαναστατικά κομμουνιστικά κόμματα σε αντεπίθεση. Στην Τουρκία εκλέχθηκε κομμουνιστής δήμαρχος, στα Ελληνικά πανεπιστήμια οι κομμουνιστές είναι δεύτερη δύναμη, στην Ιταλία οι δημοσκοπήσεις φέρνουν το κομμουνιστικό κόμμα να αυξάνει κατά πολύ τις δυνάμεις του στις Ευρωεκλογές, για να αναφέρουμε μερικά παραδείγματα.

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια υπάρχει διεθνής οργάνωση συνεργασίας, η Πρωτοβουλία Κομμουνιστικών και Εργατικών κομμάτων, που ξαναβάζει το ερώτημα για σοσιαλιστική επανάσταση, 100 χρόνια μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Αυτό που τρομάζει τους καπιταλιστές είναι ένα δυνατό κομμουνιστικό κόμμα.

Κάθε ψήφος στο Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας δυναμώνει το κόμμα και ο κάθε άνθρωπος που δραστηριοποιείται μας βοηθάει να κάνουμε ένα βήμα προς τα μπροστά για να οδηγήσουμε τον λαό στην σύγκρουση με το σάπιο σύστημα που δεν δείχνει καμία ανθρώπινη ανοχή και γεννά ανεργία, φτώχεια, πόλεμο και καταστροφή της φύσης.

Με την σιγουριά πως η Εργατική τάξη στην Σουηδία και στις άλλες χώρες μπορεί να αποφασίσει για την δική της τύχη, την ζωή της και το μέλλον της σας καλούμε στην διαδήλωση το Σάββατο στις 18 Μαίου ώρα 12 στην Στοκχόλμη και στο Μάλμε στις 25 ώρα 14.00 να βροντοφωνάξουμε:

Όχι στις ψευδαισθήσεις και τα ψέμματα- όχι στην ΕΕ

Δυναμώστε το Κομμουνιστικό κόμμα Σουηδίας.

Στην ίδια διαδήλωση καλεί τους μετανάστες και η ΚΟΒ Σουηδίας του ΚΚΕ.

Σημείωση δική μας. Μια είδηση που δημοσιεύτηκε στα Ελληνικά μέσα, κάποιου αποκαλούμενου κομμουνιστικού κόμματος που υπάρχει στην Σουηδία, που συνοδεύεται με ένα ακαλαίσθητο, χυδαίο και υποτιμητικό βίντεο και καλεί σε αποχή, δεν έχει καμία σχέση με το Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας που δίνει όλες του τις δυνάμεις στην μάχη των Ευρωεκλογών, όπως φαίνεται και από το κάλεσμα. Το αποκαλούμενο κομμουνιστικό κόμμα δεν έχει καμία οργανωτική, ιδεολογική ή οποιαδήποτε άλλη σχέση με το Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας και την Κομμουνιστική Πρωτοβουλία. Το δε βίντεο του έχει απαγορευτεί η δημοσίευσή του στην Σουηδία λόγω του ακατάλληλου περιεχομένου του.