Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δυτικό Βερολίνο: Επί 30 χρόνια οι αρχές κάλυπταν αρρωστημένο «πείραμα» παιδεραστίας!

Σοκαριστικές πληροφορίες για ένα βάρβαρο «πείραμα» παιδοφιλίας, που διεξάγονταν επί δεκαετίες στη Δυτική Γερμανία, είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Για χρόνια ολόκληρα, στην καπιταλιστική πλευρά του Βερολίνου, στο δυτικό του τμήμα, οι αρχές κάλυπταν μια σοκαριστική υπόθεση.

Κεντρική φιγούρα του πειράματος είναι ο ψυχολόγος Helmut Kentler (1928-2008), ο οποίος το 1970 ξεκίνησε μια έρευνα: άστεγα παιδιά στο δυτικό Βερολίνο δίνονταν εσκεμμένα σε ανάδοχους που ήταν παιδόφιλοι, καθώς πίστευε ότι θα γίνονταν πολύ στοργικοί γονείς.

Έρευνα που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο του Hildesheim κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Βερολίνο ακολουθούσε αυτή την τακτική για 30 χρόνια και μάλιστα οι παιδόφιλοι έπαιρναν και επίδομα για την ανατροφή των παιδιών!

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, ο Kentler θεωρούσε ότι η σεξουαλική επαφή ενηλίκων με παιδιά ήταν ακίνδυνη. Η πολιτική εξουσία και οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δ. Βερολίνου έκαναν τα στραβά μάτια σε αυτό που συνέβαινε ή ενέκριναν τις αναδοχές.

Μάλιστα, το “Παιδαγωγικό Κέντρο” που είχε υπό την εποπτεία του ο Kentler στηρίχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 από τον τότε δήμαρχο του Δυτικού Βερολίνου – και αργότερα καγκελάριο – Βίλι Μπραντ.

Ο ίδιος ο Kentler βρισκόταν σε στενή επαφή με τους παιδόφιλους και τα παιδιά που τους είχαν δοθεί. Μέχρι να γίνει γνωστή η υπόθεση και να βγουν στη δημοσιότητα οι μαρτυρίες των θυμάτων, τα εγκλήματα του Kentler είχαν παραγραφεί. Ο ίδιος πέθανε το 2008, χωρίς να προλάβει να τιμωρηθεί.

Όπως αναφέρει το άρθρο της DW, οι ερευνητές βρήκαν ότι πολλοί από τους παιδόφιλους-ανάδοχους ήταν ακαδημαϊκοί καθηγητές, υψηλόβαθμα μέλη του Ινστιτούτου Max Planck, του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου και του διαβόητου Σχολείου Odenwald στην Έσση, που βρέθηκε στο επίκεντρο ενός τεράστιου σκανδάλου παιδοφιλίας πριν από αρκετά χρόνια.

Πριν από αρκετά χρόνια, δύο από τα θύματα αποφάσισαν να μιλήσουν δημόσια και να πουν την ιστορία τους.

Έκτοτε οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Χίλντεσχαιμ ξεκίνησαν να μελετούν έναν τεράστιο όγκο αρχείων και προχώρησαν σε συνεντεύξεις.