Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δόμνα Μιχαηλίδου: Από την Πατησίων στη Δαμασκό μια μπαρούφα δρόμος…

Προβαίνοντας σε ένα πρωτοφανές λογικό άλμα, η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου συνέδεσε τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας στην ΑΣΟΕΕ με τα όπλα που χρησιμοποιεί ο συριακός στρατός!

Συγκεκριμένα, η Υφυπουργός Εργασίας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Flash, τόνισε τα εξής: «Ως κάτοικος του κέντρου και ως πολίτης της χώρας αυτής, θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει έρευνα της αστυνομίας μέσα σε έναν δημόσιο φορέα εκπαίδευσης και να βρίσκει τα πολεμοφόδια που βρήκε. Δηλαδή μου φαίνεται τρομερό ότι υπάρχει ακόμη και αντιπαράθεση πάνω στο ζήτημα αυτό. Δεν είναι δυνατόν κάποιος συμπολίτης μας να έχει πρόσβαση σε όπλα τα οποία έχει πρόσβαση ο στρατός της Συρίας! Δηλαδή δεν μπορούμε να συζητούμε για αυτά τα πράγματα. Και μόνο ότι υπάρχουν αντιπαραθέσεις σε αυτό» .

Ενδεχομένως η κ. Μιχαηλίδου να μπέρδεψε την Πατησίων με κάποιο δρόμο της… Δαμασκού ή του Χαλεπίου. Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που η υφυπουργός προκαλεί με τα λεγόμενα της. Είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από τις δηλώσεις της περί… «εθελοντισμού» στον πόλεμο του ’40 και, παλαιότερα, περί «ψυχικά νοσούντων».

Ωστόσο, πέρα απ’ την φαιδρότητα της δήλωσης, δεν είναι διόλου τυχαίο ότι κυβερνητικά στελέχη και φιλοκυβερνητικοί δημοσιογράφοι επιχειρούν να δημιουργήσουν «κλίμα» τρομοκρατίας και φόβου ενόψει της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη. Ίσως έτσι να νομίζουν ότι θα φοβίσουν το λαό ώστε να μην συμμετάσχει μαζικά στους εορτασμούς και τις πορείες.