Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δύο κόσμοι συγκρούονται την Κυριακή

Σε χτε­σι­νό μας σημεί­ω­μα |> [ Βοσκόπουλος–Καισαριανή–Τα ψεύ­τι­κα τα λόγια τα μεγά­λα], επι­ση­μαί­να­με εισα­γω­γι­κά, χωρίς περι­στρο­φές ότι «101001000 υπο­ψή­φιοι – Δύο (2 μόνο) πολι­τι­κές: από τη μια ο δύσκο­λος καθη­με­ρι­νός αγώ­νας, στο πλευ­ρό των λαϊ­κών στρω­μά­των, στη­ρί­ζο­ντας τις ανά­γκες και τις αγω­νί­ες τους κι από την άλλη, όλα ανά­κα­τα ‑απρο­κά­λυ­πτα ή συγκα­λυμ­μέ­να, από τους σικά­τους με τα εκβια­στι­κά διλήμ­μα­τα και τις ψεύ­τι­κες υπο­σχέ­σεις, μέχρι την πολι­τι­κή αλη­τεία και απά­τη, τα παρα­πλα­νη­τι­κά λόγια, την ανοι­χτή συκο­φα­ντία»…

Αυτή την Κυρια­κή του «2ου γύρου» στην Και­σα­ρια­νή, απέ­να­ντι στον Ηλία Στα­μέ­λο, αγω­νι­στή δήμαρ­χο της Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση εμφα­νί­ζε­ται ο (παλιός γνώ­ρι­μος) Χρή­στος Βοσκό­που­λος με το προ­σω­πείο του «νέου» που ‑δήθεν, ενα­γώ­νια «τον ζητά­ει ο λαός να μας σώσει».

Ο Σίμος Πολυ­χρο­νά­κης (Αντι­δή­μαρ­χος Και­σα­ρια­νής) γρά­φει σχετικά

  • Την ερχό­με­νη Κυρια­κή στην Και­σα­ρια­νή συγκρού­ο­νται δύο κόσμοι. Ο κόσμος του κ. Βοσκό­που­λου και ο κόσμος της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» Και­σα­ρια­νής, με επι­κε­φα­λής τον δήμαρ­χο Ηλία Σταμέλο.
  • Ο κ. Βοσκό­που­λος παρι­στά­νει τον «ανε­ξάρ­τη­το» την ίδια ώρα που τον στη­ρί­ζουν το ΚΙΝΑΛ, το Ποτά­μι, κομ­μά­τια της ΝΔ αλλά και άλλες, ακό­μα πιο «ακραί­ες» φωνές της πολι­τι­κής… Ο σοφός λαός λέει «πες μου τον φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι». Οι φίλοι του κ. Βοσκό­που­λου απο­κα­λύ­πτουν το στίγ­μα του.
  • Οι θέσεις που ρητά εκφρά­ζει ο κ. Βοσκό­που­λος είναι ένας συν­δυα­σμός ασα­φών, γενι­κό­λο­γων και ανέ­ξο­δων θέσε­ων από τη μία, αντι­δρα­στι­κών εξε­λί­ξε­ων που θα τις πλη­ρώ­σει ο λαός της Και­σα­ρια­νής από την άλλη — όπως η εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση των απορ­ριμ­μά­των, του πάρ­κου στα «Ξύλι­να» κ.λπ.

Το μεγά­λο πρό­βλη­μα όμως είναι όλα αυτά για τα οποία δεν λέει κουβέντα:

  • Ποιος θα πλη­ρώ­σει για τις δαπά­νες του δήμου;
  • Ο λαός της Και­σα­ρια­νής με νέα αντα­πο­δο­τι­κά τέλη, ή θα απαι­τή­σει να πλη­ρώ­σει το κεντρι­κό κράτος;
  • Τι στά­ση κρά­τη­σε και κρα­τά­ει απέ­να­ντι στους αγώ­νες των εργαζομένων;
  • Τι λέει για τη δημό­σια περιου­σία και το ΤΑΙΠΕΔ;
  • Τι στά­ση κρα­τά­ει απέ­να­ντι στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή που προ­ω­θούν δια­χρο­νι­κά όλες οι κυβερ­νή­σεις και που οι δήμοι ανα­γκά­ζο­νται να εφαρμόζουν;
  • Τι λέει και πώς αντι­πα­λεύ­ει τις δεσμεύ­σεις της ΕΕ, τα αντι­λαϊ­κά μνη­μό­νια διαρ­κεί­ας, τους στό­χους ανά­καμ­ψης του κεφα­λαί­ου που οδη­γούν σε χρε­ο­κο­πία το λαό;
  • Τι λέει για τον πραγ­μα­τι­κό αντί­πα­λο πίσω από κάθε πρό­βλη­μα των εργα­ζο­μέ­νων, από την ανερ­γία και τους χαμη­λούς μισθούς μέχρι τις λακ­κού­βες στους δρό­μους και τις δια­λυ­μέ­νες κοι­νω­νι­κές δομές των δήμων, το κέρ­δος, τις μεγά­λες επι­χει­ρή­σεις που κάνουν κου­μά­ντο στις ζωές των ανθρώ­πων, την πολι­τι­κή των κυβερ­νή­σε­ων που στη­ρί­ζει αυτές τις επιχειρήσεις;

Το μεγά­λο πρό­βλη­μα είναι και αυτά για τα οποία ζητω­κραυ­γά­ζει… Πόσο πιο ξεκά­θα­ρα άρα­γε πρέ­πει να μας πει ότι είναι με τον Ομπά­μα και το ΝΑΤΟ, από την επι­θε­τι­κή του στά­ση απέ­να­ντι στο ψήφι­σμα που έκα­νε τον μακε­λά­ρη των λαών ανε­πι­θύ­μη­το στην Καισαριανή;

Γι’ αυτό και την Κυρια­κή των εκλο­γών συγκρού­ο­νται στην Και­σα­ρια­νή δύο κόσμοι.

  • Από τη μία ο κόσμος όλων των πολι­τι­κών δυνά­με­ων που θέλουν την Και­σα­ρια­νή κομ­μέ­νη και ραμ­μέ­νη στις απαι­τή­σεις της καπι­τα­λι­στι­κής ανά­πτυ­ξης και στις ορέ­ξεις των επι­χει­ρη­μα­τιών, όλων όσοι στή­ρι­ξαν και συνε­χί­ζουν να στη­ρί­ζουν τα αντι­λαϊ­κά μέτρα που δια­χρο­νι­κά λαμ­βά­νουν όλες οι κυβερ­νή­σεις απέ­να­ντι στους εργα­ζό­με­νους, για­τί «μόνο έτσι έρχε­ται η ανά­πτυ­ξη». Αυτός είναι ο κόσμος των συμ­φε­ρό­ντων που εκπρο­σω­πεί ο κ. Βοσκόπουλος.
  • Από την άλλη ο κόσμος του λαού της Και­σα­ρια­νής. Ολοι όσοι αντι­στέ­κο­νται στην πολι­τι­κή που εφαρ­μό­ζε­ται από την κυβέρ­νη­ση μέχρι τους δήμους, όλοι όσοι οργα­νώ­νουν τον αγώ­να για τα συμ­φέ­ρο­ντα και τις ανά­γκες του λαού και αντι­μά­χο­νται την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της άρχου­σας τάξης, που τσα­κί­ζει τα δικαιώ­μα­τά μας.
  • Όλοι όσοι αντι­πα­λεύ­ουν την πολι­τι­κή που προ­ω­θούν οι μεγά­λες επι­χει­ρή­σεις. Ολοι όσοι αντι­πα­λεύ­ουν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Ολοι όσοι διεκ­δι­κούν μέτρα ανα­κού­φι­σης για τους Και­σα­ρια­νιώ­τες, δεν αύξη­σαν τα δημο­τι­κά τέλη, πήραν θέσεις ενά­ντια στις κατα­σχέ­σεις, αντι­πά­λε­ψαν και αντι­πα­λεύ­ουν τις ευρω­ε­νω­σια­κές κατευ­θύν­σεις για την αντα­πο­δο­τι­κό­τη­τα και αύξη­ση της φορο­λο­γί­ας από το δήμο. Οι δυνά­μεις της μαχη­τι­κής λαϊ­κής αντι­πο­λί­τευ­σης στην Και­σα­ρια­νή, το ψηφο­δέλ­τιο και οι δυνά­μεις που συσπει­ρώ­νο­νται με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» με επι­κε­φα­λής τον Ηλία Σταμέλο.

Γι’ αυτό και δεν υπάρ­χει κανέ­να περι­θώ­ριο για να κάνει κανείς τα στρα­βά μάτια. Την Κυρια­κή «έρχε­ται ο και­ρός να απο­φα­σί­σεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφή­σεις»: Με τον κ. Βοσκό­που­λο και τους λίγους που εκπρο­σω­πεί, ή στην αντί­πε­ρα όχθη, με τους κομ­μου­νι­στές, τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», τον Ηλία Στα­μέ­λο, το λαό της Και­σα­ρια­νής που παλεύ­ει για τις ανά­γκες του;

Για κάθε δημο­κρά­τη, για καθέ­ναν που αισθά­νε­ται αρι­στε­ρός, για καθέ­ναν που βλέ­πει τον εαυ­τό μέσα στους πολ­λούς και με τις ανά­γκες των πολ­λών, δεν υπάρ­χει κανέ­να περι­θώ­ριο επιλογής: 

Στη­ρί­ζου­με μαχη­τι­κά την επα­νε­κλο­γή του αγω­νι­στή — κομ­μου­νι­στή δημάρ­χου Ηλία Σταμέλου!


Επι­μέ­λεια  Ομά­δα ¡H.lV.S!

Επι­κοι­νω­νία — [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] — Blog

.jpgΣΣ |> Ο Σίμος Πολυ­χρο­νά­κης (αντι­δή­μαρ­χος οικο­νο­μι­κών & διοι­κη­τι­κών υπη­ρε­σιών) κατά την περί­ο­δο 2015–19 με τη Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση στη διοί­κη­ση του δήμου Και­σα­ρια­νής απο­τε­λεί χαρα­κτη­ρι­στι­κό παρά­δειγ­μα σεμνού εργά­τη στην υπη­ρε­σία του ΚΚΕ και του λαού αυτής της πόλης. Νέος στην ηλι­κία, ακά­μα­τος (και σχε­δόν αθέ­α­τος) κατά­φε­ρε με υπο­μο­νή, επι­μο­νή και σκλη­ρή δου­λειά να συμ­μα­ζέ­ψει τα «ασυμ­μά­ζευ­τα», να μπα­λώ­σει προ­βλή­μα­τα να καλύ­ψει κενά, να κλεί­σει τρύ­πες. Στην ομά­δα των «ελπί­δων», πολι­σχι­δής και εφευ­ρε­τι­κός, από τους ανθρώ­πους που σίγου­ρα μας εμπνέ­ει και μας δίνει κου­ρά­γιο για τα «μικρά» και τα «μεγά­λα» που έρχονται.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο