Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δύο «κόσμοι»

Σχόλιο Αλέκος Χατζηκώστας //

Η ΦΩΤΟ είναι από το σημερινό συλλαλητήριο στην Αθήνα για τη «Συμφωνία των Πρεσπών». Οι διαδηλωτές για την «Ελληνικότητα της Μακεδονίας» και ο άστεγος (ένας από τους πολλούς) στους δρόμους της Αθήνας.

foto21

Ο γνήσιος πατριωτισμός πρέπει να πηγαίνει αντάμα με τον αγώνα ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση και κυρίως ενάντια στις αιτίες (καπιταλιστικό σύστημα) που τη δημιουργούν και στη χώρα μας και στην ΠΓΔΜ. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε.

Ο εθνικισμός, αλυτρωτισμός και το δίδυμο αδέλφι του ο κοσμοπολιτισμός είναι όπλα στα χέρια της άρχουσας τάξης και των δύο χωρών, είναι χρήσιμα εργαλεία στους ιμπεριαλιστές που με «το αίμα των λαών τα σύνορα χαράζουν». Ενάντια σε αυτούς θα πρέπει να στραφεί ο αγώνας και του ελληνικού λαού!

_________________________________________________________________________________________________

Αλέκος Α. Χατζηκώστας  Δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Η Άλλη Άποψη της Ημαθίας» και του alli-apopsi.gr. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες, περιοδικά και site εδώ και δεκαετίες, ενώ έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε μια σειρά ιστορικά συνέδρια και ημερίδες. Έχει εκδώσει 8 βιβλία και συμμετέχει σε συλλογικούς τόμους.