Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δύο Χανιώτες παγκόσμιοι πρωταθλητές σε κολύμβηση και ποδηλασία

Παγκόσμιοι πρωταθλητές στέφθηκαν δύο Χανιώτες αθλητές στην ποδηλασία και την κολύμβηση, πετυχαίνοντας σπουδαίες εμφανίσεις.

Στην κορυφή του κόσμου «αναρριχήθηκε» ο Απόστολος Παπαστάμου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων/νεανίδων, που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Ο αθλητής του ΝΟ Χανίων έγραψε ιστορία στα 400μ. μικτή ατομική, αποδεικνύοντας ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος σε αυτό το αγώνισμα.

Ο νεαρός κολυμβητής δεν άφησε κανένα περιθώριο, σπάζοντας όλα τα κοντέρ, καθώς ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, πετυχαίνοντας και νέο Παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων, με επίδοση 4:11.93 (σ.σ. αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ Ανδρών, καθώς «έσπασε» το 4:14.41 του Γιάννη Δρυμωνάκου από το Ευρωπαϊκό του 2012 στο Ντέμπρετσεν). To σημερινό μετάλλιο είναι το δεύτερο του Παπαστάμου στη διοργάνωση, καθώς πριν από λίγες ημέρες είχε κατακτήσει και το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. μικτή ατομική.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Ρώσος Ίλια Μπορόντιν με 4:12.95 και στην τρίτη ο Γάλλος Λεόν Μαρσάντ με 4:16.37.

Ο ποδηλάτης Κωνσταντίνος Λιβανός, της ομάδας «Τάλως» ανέβηκε δύο φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων που έγινε στη Φρανκφούρτη. Ο νεαρός αθλητής κατέκτησε το χρυσό στο αγώνισμα του κέριν και στα 200 μέτρα σπριντ.

Ανακοίνωση της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ συγχαίρει τους Χανιώτες αθλητές, Κωνσταντίνο Λιβανό και Απόστολο Παπαστάμο, καθώς και τους προπονητές τους, Παναγιώτη Μαρεντάκη και Κωντσταντίνο Τζιλιβάκη για την ολόπλευρη στήριξη που δίνουν στους νεαρούς πρωταθλητές. Επίσης, συγχαίρει τις οικογένειές τους και τις ομάδες τους, σημειώνοντας:

«Η επιτυχία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη γιατί οι εγκαταστάσεις στο νομό μας είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες. Για παράδειγμα στην ποδηλασία οι προπονητές και οι αθλητές προπονούνται καθημερινά στο λιοπύρι και στη βροχή διακινδυνεύοντας τη σωματική τους ακεραιότητα. Έχουμε την πρωτοτυπία να έχουμε παγκόσμιο πρωταθλητή ποδηλασίας πίστας χωρίς να υπάρχει πίστα!!! Και την ίδια στιγμή να παραμένει γιαπί το ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά από το 2003. Αντίστοιχα και με το μοναδικό κλειστό κολυμβητήριο στο Πολυτεχνείο που δεν έχει παραδοθεί και καταρρέει από το 2003, αλλά και με το ανοιχτό κολυμβητήριο να έχει σοβαρά προβλήματα λειτουργικότητας.

Καλούμε τους αθλητές να συνεχίσουν με το ίδιο πείσμα και να πετύχουν περισσότερες διακρίσεις, ο αθλητισμός είναι “στίβος” σφυρηλάτησης υγιών χαρακτήρων που προφυλάσσει από πολλές κακοτοπιές.

Καλούμε γονείς και αθλητές να διεκδικήσουν σύγχρονες δημόσιες – δωρεάν αθλητικές εγκαταστάσεις στο νομό».