Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Ένα χρόνο μετά, το αίτημα για απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο είναι πιο αναγκαίο από ποτέ

Με αφορ­μή την συμπλή­ρω­ση ενός χρό­νου από την έναρ­ξη του πολέ­μου ανά­με­σα στο ΝΑΤΟ και στην Ρωσία, στην Ουκρα­νία, ο ΓΓ της της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, έκα­νε την εξής δήλωση: 

«Ένας χρό­νος πολέ­μου στην Ουκρα­νία και ο κίν­δυ­νος γενί­κευ­σης του πολέ­μου είναι κάτι παρα­πά­νω από υπαρ­κτός, όταν μάλι­στα στη ”μεγά­λη εικό­να” προ­βάλ­λει ολο­φά­νε­ρα η σύγκρου­ση ΗΠΑ — Κίνας για την πρω­το­κα­θε­δρία στο ιμπε­ρια­λι­στι­κό σύστημα.

Ένας χρό­νος που οι ΗΠΑ και οι σύμ­μα­χοί τους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ από τη μια και η Ρωσία με τους συμ­μά­χους της από την άλλη, λύνουν τις διά­φο­ρες τους στις πλά­τες δυο λαών που ζού­σαν για δεκα­ε­τί­ες ειρη­νι­κά στο πλαί­σιο του σοσιαλισμού.

Ένας χρό­νος, όμως, που και οι άλλοι λαοί, ιδιαί­τε­ρα της Ευρώ­πης, πλη­ρώ­νουν για τη συνέ­χι­ση και κλι­μά­κω­ση του πολέ­μου, «ματώ­νουν» για τους αντα­γω­νι­σμούς γύρω από τον πλού­το της περιο­χής, τις ενερ­γεια­κές πηγές και τους δρό­μους μεταφοράς.

Το ΚΚΕ από την πρώ­τη στιγ­μή σήμα­νε συνα­γερ­μό στο λαό και συνε­χί­ζει για να στα­μα­τή­σει η πολύ­μορ­φη εμπλο­κή της Ελλά­δας στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο, για να κλεί­σουν όλες οι αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κες βάσεις και να πάψει η χώρα μας να είναι ορμη­τή­ριο πολέμου.

Την ίδια ώρα, η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ συμ­φω­νούν με την εμπλο­κή στον πόλε­μο, με τις κυρώ­σεις στη Ρωσία που πλη­ρώ­νει όμως μόνο ο ελλη­νι­κός λαός, χει­ρο­κρο­τού­σαν μαζί στη βου­λή τον Ζελέν­σκι και τους ναζί του «Τάγ­μα­τος Αζόφ». Οι εγκλη­μα­τι­κές ευθύ­νες τους είναι ένας επι­πλέ­ον λόγος για να τους γυρί­σει ο λαός την πλά­τη και να συμπο­ρευ­τεί με το ΚΚΕ.

Σήμε­ρα, ένα χρό­νο μετά, το αίτη­μα για απε­μπλο­κή της Ελλά­δας από τον πόλε­μο είναι πιο ανα­γκαίο από ποτέ, απο­τε­λεί κρι­τή­ριο ψήφου και μπο­ρεί να δυνα­μώ­σει μόνο με ένα πιο δυνα­τό ΚΚΕ».

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο