Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δ. Κουτσούμπας για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών

Αναφορικά με την απέλαση Ρώσων διπλωματών “οι οποίοι κινούνταν εναντίον της συμφωνίας με τα Σκόπια”, είπε οτι “δεν μπορούμε να ξέρουμε τα ακριβή στοιχεία, αλλά είναι γνωστό αυτό το κυνήγι μαγισσών και των πρακτόρων”.

Επισήμανε ότι “είναι γνωστό ότι η Ρωσία δεν προκρίνει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Δεν θέλει δηλαδή να χάσει την όποια επιρροή της έχει απομείνει στα Βαλκάνια. Από την άλλη, οι ΗΠΑ είναι γνωστό ότι κάνουν την ίδια δουλειά, από τη δική τους σκοπιά, προκειμένου να ελέγξουν τα Βαλκάνια, να τα μαντρώσουν στο ΝΑΤΟ, οι Γερμανοί επίσης στην ΕΕ και πάει λέγοντας”.

“Κι όλοι αυτοί τσακώνονται μεταξύ τους σε βάρος των λαών. Υπάρχουν ισχυροί ανταγωνισμοί, ισχυρές ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και βεβαίως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μας εμπλέκει σε όλους αυτούς τους πολεμικούς, στρατιωτικούς, οικονομικούς κλπ ανταγωνισμούς για συμφέροντα άλλων. Εμπλέκει τον ελληνικό λαό, εμπλέκει τη χώρα μας και τους υπόλοιπους λαούς των Βαλκανίων” είπε ο κ. Κουτσούμπας προσθέτοντας ότι είναι ανοιχτό το πως θα εξελιχθεί και τι επιπτώσεις θα έχει η απέλαση, και τονίζοντας “αυτούς που πρέπει να απελάσει κυρίως ο ελληνικός λαός είναι οι εκάστοτε κυβερνώντες, που τον οδηγούν σε τέτοια επικίνδυνα μονοπάτια”

Υπενθυμίζουμε ότι την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα άλλων δύο για παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή».

Τη λήψη μέτρων κατά των Ρώσων διπλωματών επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν τα δύο στελέχη της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα έχουν ήδη εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Με τον ίδιο τρόπο αναμένεται να απαντήσει στην απέλαση των Ρώσων διπλωματών η Ρωσία, μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ. “Η Ρωσία θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο στην απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα σύμφωνα με την καθιερωμένη πρακτική για τέτοιες περιπτώσεις”, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών πριν λίγο.

Μια υπόθεση που δεν είναι άσχετη με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, του μικρού αλλά στρατηγικά σημαντικού κράτους στο ΝΑΤΟ, σε μια περιοχή όπου η Ρωσία και η Δύση χτυπιούνται για το ποιος θα έχει επιρροή.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο Ρώσοι διπλωμάτες τους οποίους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε για «συμπεριφορές που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο» φέρονται να εμπλέκονται ακόμη και σε χρηματοδότηση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για το Σκοπιανό. Ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών δεν έχει επιβεβαιώσει -αλλά ούτε έχει διαψεύσει- τις πληροφορίες αυτές.