Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δ. Κουτσούμπας: «Δίκαια έχετε ανακηρυχθεί από τον ελληνικό λαό σαν τα παιδιά για όλες τις “βρώμικες” δουλειές»

«Πόρτα που ανοίγει το ξήλωμα του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας για όλους τους εργαζόμενους» αλλά και «τερατούργημα» χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας, σχετικά με την οργάνωση του χρόνου εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ.

Παράλληλα επέκρινε τόσο την κυβέρνηση όσο και την Αξιωματική αντιπολίτευση, καταλογίζοντάς τους «αποπροσανατολιστική και υποκριτική αντιπαράθεση γύρω από το ζήτημα της άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα».

«Η αντιπαράθεση αυτή δεν αφορά τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον λαό, ο οποίος στενάζει από την αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετούν, τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι «τέτοια κρίσιμα ζητήματα είναι αυτά που θίγονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και διαμαρτύρονται γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βαφτίζει ως οργάνωση του χρόνου εργασίας των γιατρών, την ουσιαστική και πλήρη αποδιοργάνωσή του ΕΣΥ, όμως πρόκειται για υλοποίηση της “Έκθεσης Σέρκας”, που από το 2008 είχε μείνει στην άκρη, κάτω από την κατακραυγή των εργαζομένων, αφού περιλαμβάνει ό,τι πιο νοσηρό σκέφτηκαν οι εγκέφαλοι στην ΕΕ» επεσήμανε και πρόσθεσε:

«Αυτό το νομοσχέδιο-τερατούργημα δεν αφορά μόνο τους γιατρούς, αλλά αποτελεί προμήνυμα για το τι επιφυλάσσεται και σε άλλους κλάδους εργαζομένων, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη εκμετάλλευσή τους».

Ακόμα, ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε, ότι «το νομοσχέδιο προβλέπει ρυθμίσεις που μόλις πρόσφατα έθεσε και ο ΣΕΒ ως επείγουσα προτεραιότητα, όπως η παραπέρα ευελιξία των εργασιακών σχέσεων και ιδιαίτερα στον τομέα της δημόσιας Υγείας» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έσπευσε αμέσως να υλοποιήσετε τις αξιώσεις των μεγαλοβιομηχάνων».

«Δίκαια έχετε ανακηρυχθεί από τον ελληνικό λαό σαν τα παιδιά για όλες τις δουλειές, τις “βρώμικες” δουλειές που οι προηγούμενοι από εσάς δυσκολεύονταν -όχι ότι δεν ήθελαν- ή και δεν πρόλαβαν πιθανόν να υλοποιήσουν» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Επίσης, ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην υπόθεση των συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, τις οποίες έχει καταγγείλει το ΚΚΕ εδώ και ένα χρόνο, σημειώνοντας ότι διαβάσαμε στον Τύπο ότι η αρμόδια εισαγγελική αρχή προτείνει και χωρίς καν να ενημερώσει το ΚΚΕ να τεθεί ο φάκελος της δικογραφίας στο αρχείο, σαν να μη συνέβη απολύτως τίποτα και μάλιστα χωρίς να ενημερωθεί το ΚΚΕ. Ο Δ. Κουτσούμπας, αφού τόνισε ότι είναι απαράδεκτη η καθυστέρηση και η αδράνεια με την οποία λειτούργησαν οι συναρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, τόνισε ότι εύλογα προκύπτει το ερώτημα γιατί αυτή η τόσο σοβαρή υπόθεση, η οποία συνδέεται με το απόρρητο των επικοινωνιών, πηγαίνει στο αρχείο; Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι υπόλογη και πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της, να μην τεθεί ο φάκελος στο αρχείο, να προχωρήσουν περαιτέρω οι έρευνες για να αποκαλυφθεί ποιοι μηχανισμοί κρύβονται πίσω απ’ αυτήν την υπόθεση, αλλιώς αναλαμβάνει συγκεκριμένες, τεράστιες πολιτικές ευθύνες για το ποιους θέλει να συγκαλύψει.

Τέλος, σχολιάζοντας την τροπολογία για τον ΕΔΟΕΑΠ, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Από τη μια οδηγήσατε τα ταμεία σε αδιέξοδο και από την άλλη φέρνετε τροπολογία σήμερα, λέγοντας στους εργαζόμενους μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα και αυξάνετε ταυτόχρονα και τις εισφορές των εργαζομένων».