Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δ. Κουτσούμπας: «Η επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη είναι καταδικαστέα και ως εκεί»

tsipras11

Μιλώντας σήμερα στον ρ/σ Alpha 98.9 ο Δ. Κουτσούμπας είπε αναφορικά με την κατάθεση λουλουδιών από τον πρωθυπουργό στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης στην Θεσσαλονίκη το 1963, «καλό και θεμιτό είναι να καταθέτει κανείς λουλούδια», επισημαίνοντας, στη συνέχεια, ότι το αντιϊμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα στην Ελλάδα βάδισε την περασμένη εβδομάδα με τις πορείες που διοργάνωσε σε όλη τη χώρα στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λείπει.

tsipras12

Εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση ότι αξιοποιούν τους νεκρούς των λαϊκών αγώνων για επικοινωνιακούς-διαφημιστικούς λόγους και χαρακτήρισε ανιστόρητη τη σύγκριση που επιχειρείται μεταξύ του Γιάννη Μπουτάρη και του Γρηγόρη Λαμπράκη. «Η επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη είναι καταδικαστέα και ως εκεί» εξήγησε.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση προσπαθώντας να κάμψουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, εξαιτίας της πολιτικής τους θα επιχειρήσουν να χρήζουν υποψήφιους δημάρχους ανά τη χώρα πρόσωπα που ανήκουν στον ευρύτερο πολιτικό χώρο. Εκτίμησε δε, ότι αυτή η τακτική “δεν θα πάει μακριά” γιατί η τοπική διοίκηση είναι τμήμα του κράτους και εφαρμόζει αντιλαϊκή πολιτική.

Σε αντιδιαστολή με αυτό επικαλέστηκε το παράδειγμα αγωνιστών δημάρχων που τιμούν την ψήφο του λαού, όπως ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης, και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων από τα βάρη που υφίστανται, όπως τις απειλές πλειστηριασμών.