Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δ. Κουτσούμπας: Καταδικάζετε κ. Τσίπρα τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου σας που διαδίδει ψέματα, Καρτερό τον λένε

«Η συμφωνία που φέρνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για ψήφιση στη Βουλή είναι μια επαίσχυντη συμφωνία, μια συμφωνία κατά παραγγελία των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, η οποία βέβαια έχει την αποδοχή της άρχουσας τάξης στην Ελλάδα που προσδοκά οφέλη» τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, καταγγέλλοντας την προσπάθεια των άλλων κομμάτων να αποκρυβεί αυτό το κρίσιμο ζήτημα.

Τόνισε ότι αυτό είναι το βασικό πρόβλημα αυτής της συμφωνίας που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για το «διαίρει και βασίλευε», για αλλαγή συνόρων αύριο στα Βαλκάνια, για την καλλιέργεια του μίσους ανάμεσα τους λαούς.

«Η συμφωνία, που υπογράψατε κ. Τσίπρα, είναι ΝΑΤΟική και το “φωνάζει”, από την αρχή κιόλας του κειμένου της», τόνισε, αναφερόμενος στο άρθρο 2 όπου καταγράφονται αναλυτικά οι «εγγυήσεις» από την πλευρά της Ελλάδας, ότι θα στηρίξει την ένταξη της ΠΓΔΜ στους δύο ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όπως και τα χρονοδιαγράμματα της ενταξιακής διαδικασίας.

Γι’ αυτό το άρθρο της συμφωνίας «δεν λέτε κουβέντα, ούτε εσείς κύριοι της κυβέρνησης ούτε εσείς κύριοι της ΝΔ και των άλλων κομμάτων που υποτίθεται ότι διαφωνείτε και λέτε ότι θα την καταψηφίσετε. Γιατί κανείς σας δεν αμφισβητεί το στόχο της “ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης” στα Βαλκάνια, τον οποίο υπηρετεί αυτή η συμφωνία», υπογράμμισε.

Μάλιστα διερωτήθηκε από πού προκύπτει ότι ο γειτονικός λαός επιθυμεί την ένταξη στο ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι «η ένταξη, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, στις διάφορες ιμπεριαλιστικές ενώσεις- δολοφόνους των οραμάτων και της θέλησης των λαών, σε όλες τις χώρες, ποτέ δεν είναι πραγματική επιλογή των λαών, αλλά της αστικής τάξης, της άρχουσας τάξης της κάθε χώρας, για να υπηρετήσει τα δικά της ιδιοτελή οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα».

Απαντώντας στα περί «αντιιμπεριαλιστικής συμφωνίας» αλλά και σε αναφορές στο ΕΑΜ, ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε: «Λίγη ντροπή δεν βλάπτει! Τρίζουν τα κόκαλα χιλιάδων αγωνιστών και αγωνιστριών. Το ΕΑΜ έγραψε ηρωικές σελίδες, γιατί ο αιμοδότης του, το ΚΚΕ, δεν υποτάχθηκε στον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων, δεν ακολούθησε τις Σειρήνες της αναγκαίας προσαρμογής».

«Πείτε λοιπόν καθαρά ότι εξυπηρετώντας τις στρατηγικές επιλογές και της αστικής τάξης της Ελλάδας -που ενδιαφέρεται για επιχειρήσεις στη γειτονική χώρα και όχι μόνο- κάνετε άλλον έναν επαίσχυντο συμβιβασμό, που μπορεί να στοιχίσει και στους δύο λαούς, αλλά και ευρύτερα, κι αφήστε στην άκρη την ηρωική ιστορία του λαού μας και τους τιμημένους νεκρούς μας» είπε, τονίζοντας: «Ποτέ η σημαία του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, δεν θα σταθεί δίπλα στη σημαία του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στη συνέχεια στον μεγάλο οικονομικό πόλεμο που εξελίσσεται στα Βαλκάνια καθώς το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ προσπαθούν να ανακόψουν, να προλάβουν τα σχέδια και την επιρροή της Ρωσίας και της Κίνας. «Γι’ αυτό βιάζονται για την ολοκλήρωση της ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στις ευρωατλαντικές δομές», τόνισε.

«Η κυβέρνησή σας, με τη σύμφωνη γνώμη βέβαια και των υπολοίπων, βάζει σε τεράστιους κινδύνους το λαό μας, για χάρη τμημάτων του εγχώριου μεγάλου κεφαλαίου από τη ληστεία και την εκμετάλλευση των λαών, μήπως εξασφαλίσουν μεγαλύτερο μερίδιο και κέρδη. Οι κίνδυνοι για το λαό μας, για τους λαούς των Βαλκανίων μεγαλώνουν. Ιδιαίτερα τώρα που παρατηρείται μια μεγάλη κινητικότητα στο ζήτημα της αλλαγής συνόρων στην περιοχή των Βαλκανίων, όπου προχωρά ήδη η αλλαγή εδαφών Σερβίας – Κοσσόβου», σημείωσε.

Όσο για «το ποιηματάκι που κάθε τρεις και λίγο λέτε εσείς, αλλά και η ΝΔ, ότι δήθεν “η ισχυροποίηση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή”, κρατήστε το να το απαγγέλλετε στις δεξιώσεις της αμερικάνικης πρεσβείας και στα σαλόνια των ΝΑΤΟικών. Γιατί εδώ είναι Βαλκάνια! Δεν είναι παίξε γέλασε…» ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας.

Αναφέρθηκε επίσης στα σπέρματα αλυτρωτισμού που διατηρεί η συμφωνία με χρήση όρων που μελλοντικά «μπορεί να αξιοποιηθεί για διεκδικήσεις και αμφισβητήσεις σε βάρος γειτονικών κρατών». Στο ίδιο πλαίσιο στηλίτευσε και τις αλυτρωτικές κορόνες με το ανιστόρητο «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική».

Αναφερόμενος διαχρονικά στη στάση του ΚΚΕ, σημείωσε ότι από το 1992, όταν τέθηκε το ζήτημα της ονομασίας του γειτονικού κράτους, τοποθετήθηκε από θέσεις αρχών, με στόχο την προώθηση της φιλίας, της συνεργασίας και αλληλεγγύης των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστικών κέντρων και την αλλαγή συνόρων στην περιοχή.

Κατήγγειλε την παραχάραξη των κρυστάλλινων θέσεων του ΚΚΕ από γκεμπελίσκους του διαδικτύου που οργανώνουν προβοκάτσιες. Όπως τόνισε «συκοφαντείτε το ΚΚΕ, επειδή αποκαλύπτει το ρόλο σας. Ό,τι και να πούμε εμείς είναι λίγο, σας το λένε οι φίλοι σας, οι Αμερικανοί, όταν οι ίδιοι σας αποκαλούν γεωπολιτικό μεντεσέ. Προσέχετε όμως, γιατί οι μεντεσέδες αργά ή γρήγορα σκουριάζουν. Κι όταν σκουριάζουν τους πετάνε στα σκουπίδια. Εκεί που θα καταλήξετε κι εσείς…».

Καταλήγοντας σημείωσε ότι καμία σχέση δεν έχει ο εθνικισμός και ο αλυτρωτισμός με τον γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό, ούτε ο κοσμοπολιτισμός του μεγάλου κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του με το διεθνισμό και τη φιλία των λαών και απευθυνόμενος στο λαό σημείωσε πως «τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει την αντίθεσή του στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ. Να παλέψει για την απομάκρυνση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα, για την αποδέσμευση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, για να μην μπουν κι άλλοι λαοί σε αυτή τη φυλακή. Να πάρει τη θέση του στον αγώνα με το ΚΚΕ για να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η κοινή πάλη των λαών. Για να ακολουθήσουν οι λαοί το δικό τους δρόμο, να βρεθούν πραγματικά οι ίδιοι οι λαοί επιτέλους στην εξουσία, να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους».