Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ Κουτσούμπας: Μήπως γελοιοποιείται η ΕΛ.ΑΣ. λέγοντας ότι ένας άοπλος διαδηλωτής χτύπησε έναν ΜΑΤατζή με πλήρη εξάρτυση;

Στον Γιώργο Παπαδάκη (ANT1) μίλησε σήμερα το πρωί  ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και για την περίφημη φωτό και την επιχειρηματολογία συκοφάντησης της πορείας.

– Υπάρχει ένα πρόβλημα για κάποια επεισόδια που έγιναν και ένα μέλος του ΠΑΜΕ χτύπησε έναν αστυνομικό και έχει διαταχθεί έρευνα.

– Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, αλλά το πρόβλημα βρίσκεται στη στάση των δυνάμεων των ΜΑΤ, της συγκεκριμένης διμοιρίας των ΜΑΤ που χειρίστηκε έτσι το ζήτημα, ότι επιτέθηκε, ενώ προστάτευε ένα άγαλμα γνωστού μακελάρη, ο οποίος πήρε την απόφαση να ρίξει την πρώτη ατομική βόμβα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, ο οποίος είχε εμπλακεί στα ελληνικά πράγματα με επέμβαση των Αμερικάνων κατά την περίοδο 1946 – 49 όταν έφευγαν οι Βρετανοί από δω και έμπαιναν τα αμερικάνικα στρατεύματα και οι Αμερικάνοι για να οδηγήσουν μετά χιλιάδες ανθρώπους στις εξορίες, στις φυλακές, σε εκτελέσεις, σε βασανιστήρια και βεβαίως σε μια περίοδο παρανομίας του ΚΚΕ μέχρι το 1974. Είναι αυτός που ξεκίνησε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν όλοι οι λαοί πίστευαν ότι θα υπήρχε περίοδος ειρήνης, τον ψυχρό πόλεμο.

Αυτό φυλάγανε, ένα άψυχο κουφάρι, εκεί και έκαναν καταστολή μέσα στη διαδήλωση. Η διαδήλωση αυτή όπως θα είδατε, είχε δεκάδες χιλιάδες κόσμου, είχε γυναικόπαιδα.

Εκεί οι ΜΑΤατζήδες, αυτοί οι συγκεκριμένοι 5-6 ήταν, μπήκαν μέσα στη διαδήλωση. Όλα τα πλάνα, αυτά που έδειχναν τα κανάλια και που τα έβλεπε ο ελληνικός λαός, δείχνουν ότι ήταν μέσα στη διαδήλωση. Ήταν κάτω στο δρόμο. Δεν ήταν πίσω από τα κάγκελα, δεν ήταν στο άγαλμα στο παρκάκι.

Μπήκαν μέσα, όπου ήταν γυναικόπαιδα, νέοι άνθρωποι. Οι ΜΑΤατζήδες ήταν με τη στολή των ΜΑΤ, με τις ασπίδες τους, τα κράνη τους, τα globs και κάποιοι στις φωτογραφίες τα κρατούν ανάποδα και είναι πιο επικίνδυνο να χτυπήσεις και να έχεις θύμα κάποιον διαδηλωτή, νέο άνθρωπο ή παιδί.

Οι διαδηλωτές, και ο διαδηλωτής που δήθεν έδειρε -όπως λένε-, έχει ακάλυπτο το πρόσωπο, ούτε κράνος φοράει, ούτε κρατάει τίποτα στα χέρια. Έχει σηκωμένο το πόδι και το χέρι, αυτό.

Και βεβαίως η άμυνα των διαδηλωτών να υπερασπίσουν τις μανάδες, τις γιαγιάδες και τα παιδιά τους εκεί, όταν ο άλλος επιτίθεται με χημικά, κρότου – λάμψης και με globs μέσα στη διαδήλωση είναι φυσιολογική. Και εσείς να βρισκόσασταν εκεί, κύριε Παπαδάκη, το χέρι σας και το πόδι σας θα το σηκώνατε να ρίξετε μια κλωτσιά. Το ζήτημα είναι να δει η αστυνομία μήπως και η ίδια γελοιοποιείται έτσι; Με το να λένε ότι ένας διαδηλωτής που ήταν άοπλος και χωρίς τίποτα άλλο χτύπησε έναν ΜΑΤατζή που ήταν με τη στολή του, με το κράνος του, με το glob του και την ασπίδα; Μην συζητάμε. Πρόκειται για αστεία. Δεν είχε καμία δουλειά εκεί η διμοιρία των ΜΑΤ.

Δεν ξέρω ποιος έδωσε την εντολή, να ψαχτεί, να γίνει έλεγχος γιατί εκεί είναι η ευθύνη. Δεν έπρεπε να φύγει από εκεί. Διότι οι διαδηλωτές συμβολικά πέταξαν μια μπογιά. Και τι έγινε; Άλλη φορά το είχαν γκρεμίσει ή άλλη φορά δεν πρόλαβαν να το γκρεμίσουν. Το άγαλμα του Τρούμαν, ο ελληνικός λαός το ξέρει, εδώ και δεκαετίες, ακόμα επί χούντας που ήταν εκεί στημένο το έριχναν και έγραφαν συνθήματα. Έλεος πια.

atexnos banner 753x200