Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δ. Κουτσούμπας: Μεγάλος κίνδυνος για την οικονομία της χώρας και αρνητικές επιπτώσεις σε εργαζόμενους και λαϊκά νοικοκυριά, από την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

«Η επίσκεψή μας στη Μεγαλόπολη -όλο το πρωί στα ορυχεία και στα εργοτάξια της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, σε συναντήσεις με τους εργαζομένους, όπως και με τη διεύθυνση, αλλά και στον χώρο του δημαρχείου με τον δήμαρχο και τους μαζικούς φορείς της πόλης- γίνονται σε μια στιγμή, σε μια περίοδο, όπου οι κάτοικοι της περιοχής, οι εργαζόμενοι της περιοχής, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, όχι μόνο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, που πλήττει τη χώρα και επιδρά φυσικά και εδώ, αλλά και σε μια περίοδο, κατά την οποία γίνεται προσπάθεια και επιταχύνεται η πώληση, το ξεπούλημα, η ιδιωτικοποίηση, η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Ιδιαίτερα αφορά αυτό τις λιγνιτικές μονάδες και εδώ στη Μεγαλόπολη» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή για πώληση των λιγνιτικών μονάδων και βεβαίως από αυτήν τη σκοπιά επισημαίνουμε τον μεγάλο κίνδυνο που υπάρχει για την οικονομία της χώρας, συνολικά για τον ενεργειακό σχεδιασμό, τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει αυτή η εξέλιξη για τους εργαζόμενους του κλάδου και εδώ στη ΔΕΗ της Μεγαλόπολης, όπως είναι: Οι χαμηλοί μισθοί, ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, εργολαβικοί εργαζόμενοι, εντατικοποίηση της εργασίας, εκμετάλλευση των εργαζομένων, αλλά και αρνητικές επιπτώσεις στα λαϊκά νοικοκυριά, τα οποία θα δουν βέβαια το ρεύμα να αυξάνει, η τιμή της κατανάλωσης να αυξάνει κι όχι να μειώνεται, εκτός από το γενικότερο -ξαναεπισημαίνω- πρόβλημα ότι ανατρέπεται ο οποιοσδήποτε ενεργειακός σχεδιασμός, που είναι η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ» πρόσθεσε.

«Η θέση μας είναι ότι πρέπει να οργανώσουμε τη λαϊκή πάλη και μέσα και έξω από τη Βουλή, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ενεργειακό σχεδιασμό συνολικά στη χώρα, άρα και στη Μεγαλόπολη, με βάση τις εργατικές-λαϊκές ανάγκες, τέτοια που να οδηγεί το ρεύμα, την ενέργεια, να είναι πραγματικά κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, όπως επιχειρούν να το κάνουν και όπως το έχουν ήδη κάνει. Να υπάρχει επάρκεια, να υπάρχει φτηνή ηλεκτρική ενέργεια για τον λαό και βεβαίως να υπηρετούνται όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτούς τους κλάδους και ιδιαίτερα στον κλάδο της ενέργειας, αξιοποιώντας οπωσδήποτε όλες τις δυνατότητες των εγχώριων πηγών ενέργειας» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.