Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δ. Κουτσούμπας: «Μπορεί οι ζευγάδες να φεύγουν, όμως η σπορά και η καλή σπορά μένει» (ΦΩΤΟ)

«Οι σημερινοί αγώνες του λαού μας, οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της ηρωϊκής πορείας του ΚΚΕ, είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες ότι μπορεί οι ζευγάδες να φεύγουν, όμως η σπορά και η καλή σπορά μένει». Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, σήμερα ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος παρέστη στο πολιτικό μνημόσυνο του Χαρίλαου Φλωράκη, που πραγματοποίησε η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, στο Παλιοζογλώπι.

xarilaos8

Και συνέχισε: «Και λέω καλή σπορά, γιατί δυστυχώς μερικές φορές εμφανίζονται και σάπιοι σπόροι, αναφύονται ζιζάνια, τα οποία πρέπει να απομακρυνθούν για να μπορεί να μπορεί να γονιμοποιηθεί η λαϊκή πάλη, να παλέψουμε, να συνεχίσει ο λαός μας να παλεύει για το δίκιο του, για τα δικαιώματά του, ενάντια στα μνημόνια, ενάντια σε όλους τους αντιλαϊκούς νόμους για την ανάκτηση των μεγάλων οικονομικών απωλειών του εισοδήματός του που είχε τα χρόνια της κρίσης, αλλά κυρίως για να ανοίξει ο δρόμος για ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας, για το λαό μας, για αυτό που έπεσαν, που αγωνίστηκαν χιλιάδες ήρωες του λαϊκού μας κινήματος».

xarilaos1

Ομιλητής στο πολιτικό μνημόσυνο ήταν ο Νίκος Τέγος, γραμματέας της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα τόνισε πως «η σημερινή μας εκδήλωση έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα καθώς φέτος είναι χρονιά που το κόμμα μας συμπληρώνει τα 100 χρόνια ζωής και δράσης. Παραμένοντας το πιο σύγχρονο και νέο κόμμα της ελληνικής κοινωνίας, γιατί παλεύει για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας του σοσιαλισμού- κομμουνισμού», πρόσθεσε, για να καταλήξει: « Όλη η ζωή του σ. Χαρίλαου ήταν συνυφασμένη με την ιστορική πορεία του κόμματος. Πάλεψε αταλάντευτα για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που σημάδεψαν μεγάλο μέρος του 20ου αιώνα. Η ζωή του και οι πράξεις του ανέδειξαν την αστείρευτη λαϊκή δύναμη και πρωτοβουλία. Επιβεβαιώθηκε πως όταν ο λαός αποφασίσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, μπορεί να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων, να παλέψει και να διεκδικήσει όλα όσα του ανήκουν».

xarilaos9

xarilaos6

xarilaos7

xarilaos3

xarilaos2

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο