Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Οι κίνδυνοι πολεμικής εμπλοκής είναι μπροστά μας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, ευρι­σκό­με­νος στη Δαύ­λεια, για το 32ο Αντά­μω­μα Σαρα­κα­τσα­ναί­ων του Συλ­λό­γου Σαρα­κα­τσα­ναί­ων Ν. Βοιω­τί­ας, έκα­νε την ακό­λου­θη δήλω­ση στα ΜΜΕ, σχε­τι­κά με την τουρ­κι­κή επι­θε­τι­κό­τη­τα και τις εξε­λί­ξεις στην περιοχή:

«Η αντι­με­τώ­πι­ση της τούρ­κι­κης προ­κλη­τι­κό­τη­τας και επι­θε­τι­κό­τη­τας στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στην Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο, δεν γίνε­ται με συμ­με­το­χή της Ελλά­δας στους πολε­μι­κούς σχε­δια­σμούς του ΝΑΤΟ, των Αμε­ρι­κά­νων, στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή, ούτε με τη μοι­ρα­σιά της ενερ­γεια­κής πίτας μέσα σ’ αυτούς τους οξυ­μέ­νους αντα­γω­νι­σμούς, τις αντι­θέ­σεις μεγά­λων ισχυ­ρών καπι­τα­λι­στι­κών δυνά­με­ων, όπως είναι οι Αμε­ρι­κά­νοι, όπως είναι η ΕΕ, όπως είναι η Ρωσία και οι άλλες δυνά­μεις που συγκρού­ο­νται σε αυτή την περιοχή.

Τελι­κά θα την πλη­ρώ­σει ο ελλη­νι­κός λαός και η νεο­λαία, απ’ αυτή την άπο­ψη καλού­με τον ελλη­νι­κό λαό να βρί­σκε­ται σε ετοι­μό­τη­τα, να μην υπάρ­ξει κανέ­νας εφη­συ­χα­σμός. Άλλο η ψυχραι­μία, που είναι απα­ραί­τη­τη κι άλλο ο εφη­συ­χα­σμός, που είναι επι­κίν­δυ­νος και είναι ενά­ντια στα λαϊ­κά συμφέροντα.

Οι κίν­δυ­νοι πολε­μι­κής εμπλο­κής είναι μπρο­στά μας, άρα και η πολι­τι­κή που πρέ­πει να ανα­πτυ­χθεί από δω και πέρα και οι θέσεις των κομ­μά­των, το κρι­τή­ριο ψήφου και για τις 7 Ιού­λη, θα είναι και αυτό. Γι’ αυτό ο ελλη­νι­κός λαός πρέ­πει να ενι­σχύ­σει τη δύνα­μη εκεί­νη που μπο­ρεί να τον κάνει τον ίδιο δυνα­τό, να κάνει δυνα­τή τη χώρα την επό­με­νη μέρα κι αυτό είναι το ΚΚΕ».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο