Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για νέους φραγμούς και καταστολή στα Πανεπιστήμια θα μείνουν στα χαρτιά (VIDEO)

Θα μείνουν στα χαρτιά οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης να βάλει νέους φραγμούς στη μόρφωση και να εντείνει την καταστολή στα Πανεπιστήμια, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση που παρουσίασαν τα υπουργεία Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη.

Τόνισε ακόμα πως έχουν δίκιο που κινητοποιούνται και αγωνίζονται γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και φοιτητές για τη λήψη μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και το ασφαλές άνοιγμα των Πανεπιστημίων.

Παρέμβαση από φοιτητές, εκπαιδευτικούς και γονείς στο υπουργείο Παιδείας για μέτρα προστασίας και ενάντια στο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση

Τη λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία απαιτούν εκπαιδευτικοί και γονείς, με παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο υπουργείο Παιδείας.

Την κινητοποίηση διοργανώνουν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ και συμμετέχουν η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, η ΟΓΕ, οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Ζητούν αραίωση μαθητών, προσλήψεις εκπαιδευτικών, άμεσα και δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ, ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός εκπαιδευτικών, άμεση λειτουργία ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης, αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις, απόσυρση των αιφνιδιαστικών αλλαγών στο σύστημα πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο του αγωνιστικού προγραμματισμού, αύριο Παρασκευή, στις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.

Συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φιλοσοφικής, Δασκάλων, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Τουρκικών Σπουδών και Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, Σχολής Επιστημών Τροφίμων και Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του ΠΑΔΑ, Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών καθώς και οι Σύλλογοι Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ και ΝΦΕΕΜΠ και οι Τμηματικές Επιτροπές Μουσικών και Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Εκτός από μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών τους, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι απαιτούν απόσυρση του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις κάμερες και στις κάρτες εισόδου, στις πειθαρχικές ρυθμίσεις, όχι στη θέσπιση ορίου φοίτησης, όχι στην αλλαγή του τρόπου εισαγωγής, όχι στην αναγνώριση των τίτλων των ιδιωτικών κολεγίων.

Η Παρασκευή 15 Γενάρη θα είναι ημέρα Δράσης των Φοιτητικών Συλλόγων, ενώ θα προχωρήσουν και σε πλατιά ενημέρωση των φοιτητών σε όλες τις σχολές, με τη διοργάνωση, άμεσα, συνελεύσεων και συζητήσεων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο