Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Πολιτική απατεωνιά τα περί λήξης των μνημονίων

Η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο θράσους και πολιτικής εξαπάτησης όταν μιλά για το «μεταμνημονιακό μέλλον» μετά τον Αύγουστο του 2018, δήλωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Σας προκαλούμε, από αυτό το βήμα, να μας πείτε ποια βασικά “μνημονιακά” μέτρα, είτε από αυτά που παραλάβετε, αλλά διατηρείτε και εφαρμόζετε στο ακέραιο, είτε από αυτά που έχετε ήδη λάβει, είτε αυτά που ετοιμάζετε για το επόμενο διάστημα, πρόκειται να αναιρεθούν μετά τη λήξη του μνημονίου τον Αύγουστο του 2018, όπως ισχυρίζεστε!

Επί της ουσίας σας λέμε και εδώ είμαστε και θα το δούμε, κανένα! Γι’ αυτό και λέμε ότι πρόκειται για μεγάλη πολιτική απατεωνιά.

Η πολυσυζητημένη λήξη των μνημονίων δεν θα φέρει κανενός είδους ελάφρυνση στους εργαζόμενους».

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως «εσωτερικό εχθρό των λαϊκών συμφερόντων» που συνεργάζεται άψογα με τους Ευρωπαίους δανειστές και το ΔΝΤ για την προώθηση αντεργατικών μεταρρυθμίσεων.

«Έχετε τη θαυμαστή ιδιαιτερότητα να είστε με όλους, ή να παριστάνετε ότι είστε με όλους, αφού δεν κρατήσατε και κάτι άλλο απ’ τον οπορτουνισμό που σας διέκρινε χρόνια τώρα, πέρα απ’ αυτή ακριβώς τη δυνατότητα ελιγμού, του χαμαιλέοντα, για να το πούμε πιο κατανοητά, που κινείται πάντα με το ρεύμα…

Από τον δημοκρατικό Κλίντον, μέχρι το “διαβολικά καλό” ρεπουμπλικάνο Τραμπ, έως τον Νετανιάχου, αλλά και τον Μακρόν, τη Μέρκελ και βάλε…»

Αναφερόμενος στα επιδόματα, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση που κόβει δικαιώματα δίνει τέτοια επιδόματα πτωχοκομείου για να συγκαλύπτει την πολιτική της».

«Το πρόβλημά σας δεν είναι τα επιδόματα, αλλά τα δικαιώματα. Με αυτά θέλετε να ξεμπερδεύετε.

Αυτή είναι η πολιτική σας και εδώ στην Ελλάδα. Μια συνεχής πολιτική μείωσης μισθών, συνολικά φθηνής εργατικής δύναμης και μεταρρυθμίσεων υπέρ των μονοπωλίων».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα δεν πρόκειται να τελειώσει τον Αύγουστο του 2018, αλλά εκτείνεται και πέραν αυτού, καθώς, όπως πρόσθεσε, «η κυβέρνηση έχει υπογράψει για θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ για τα επόμενα 5 χρόνια, και μέχρι το 2060 για πλεονάσματα που ξεπερνούν το 2%».

Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει υπογράψει νέα μείωση των συντάξεων που θα φθάσει το 30%, καθώς και νέα επιπρόσθετη αύξηση της φορολογίας που θα πλήξει χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους των 500 ευρώ.

Χαρακτήρισε «γελοιότητες» αναφορές υπουργών «που ανακάλυψαν δήθεν αντισυγκεντρώσεις, στην δικαιολογημένη διαμαρτυρία των σωματείων ενάντια στην κυβερνητική φιέστα στην Δυτική Αττική, με την προβολή ταυτόχρονα των δικών τους αιτημάτων και προτάσεων», προσθέτοντας «εκτός κι αν σκέφτεστε μαζί με το χτύπημα στην απεργία, να βάλετε στο γύψο και τις συγκεντρώσεις. ‘Η να επιτρέπετε μόνο όσες εσείς εγκρίνετε».