• [Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί/με μάτι αριστερό το βλέπω./Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί,/οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι (Κ. Βάρναλης)]
Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δ. Κουτσούμπας: Συλλαλητήρια-προσκλητήρια του ΚΚΕ ενάντια στον εφησυχασμό, την αδιαφορία και τον αποπροσανατολισμό

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε άρθρο του στην εφ. Real News, τονίζει πως οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα είναι εκείνα που «πληρώνουν το μάρμαρο» των ιμπεριαλιστικών πολέμων και γίνονται «κρέας για τα κανόνια», για τα συμφέροντα μιας χούφτας εκμεταλλευτών, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι το βασικό μήνυμα που θέλει να στείλει το ΚΚΕ με τα μεγάλα συλλαλητήρια που οργανώνει στην Αθήνα στις 27 Φεβρουαρίου και στην Θεσσαλονίκη στις 6 Μαρτίου και τα οποία είναι ένα προσκλητήριο «ενάντια στον εφησυχασμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση, αλλά και στην αδιαφορία και στον αποπροσανατολισμό που καλλιεργούν όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις για να τυφλώσουν το λαό μας».

Προσθέτει ότι τα συλλαλητήρια αυτά είναι «ένα εγερτήριο πάλης ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή μας».

Κανείς δεν μπορεί να επαναπαυθεί «με το κυβερνητικό “παραμύθι” πως δήθεν η χώρα μας είναι ένας “πυλώνας σταθερότητας σε ένα τρίγωνο αστάθειας”» από τη στιγμή που στη “γειτονιά” μας για άλλη μια φορά “βράζει ο τόπος” τονίζει στο άρθρο του ο κ. Κουτσούμπας.

Ομοίως, όπως αναφέρει, κανείς δεν μπορεί σοβαρά να πιστεύει πως η χώρα μας δεν κινδυνεύει επειδή τα σύνορά μας «είναι -όπως λένε- “ευρωπαϊκά” ή επειδή είμαστε στο ΝΑΤΟ». Υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα ήταν στο ΝΑΤΟ όταν συνέβη η τραγωδία της Κύπρου, είναι στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ τώρα που η τουρκική αστική τάξη “γκριζάρει” το Αιγαίο και αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου και εξάλλου «οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις, όπως είναι το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, αλλά και οι λεγόμενοι “στρατηγικοί σύμμαχοί” μας, δηλαδή οι ΗΠΑ, ποτέ δε βάζουν στο “ζύγι” το δίκαιο των λαών, ακόμα και το “διεθνές δίκαιο”, αλλά πάντα “πυξίδα” έχουν το κέρδος των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων».

Ο κ. Κουτσούμπας τονίζει πως αυτά τα συμφέροντα που «διαμελίζουν χώρες και αιματοκυλούν λαούς» υπηρέτησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και εξυπηρετεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αποδεικνύεται πως για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης «γίνεται “μαθητευόμενος μάγος” ή καλύτερα “τσιράκι” των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή». Σημειώνει πως σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η “σπουδή ” της κυβέρνησης να “κλείσει” ζητήματα, όπως της ΠΓΔΜ χωρίς την απάλειψη των αλυτρωτισμών από το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας, και εκείνα με την Αλβανία.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο άρθρο του αναφέρει ότι τώρα που οι ΗΠΑ θέλουν την χώρα μας ως “μεντεσέ” με τα λόγια του Αμερικανού πρέσβη- στα σχέδιά τους, ο λαός πρέπει να μην πάει “σαν πρόβατο στη σφαγή”, και να απαιτήσει με την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία να μην υπάρξει καμία συμμετοχή της Ελλάδας στα επικίνδυνα αμερικανονατοϊκά σχέδια, να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί από τις αποστολές εκτός συνόρων, να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Τονίζει, επίσης, ότι στην συγκέντρωση και πορεία του ΚΚΕ έχουν θέση «όλοι οι άνθρωποι καλής θέλησης, όλοι όσοι άσχετα από επιμέρους διαφορετικές προσεγγίσεις συμφωνούν με το ΚΚΕ στα παραπάνω, όσοι δεν έχουν τυφλωθεί από το πρόσφατο κλίμα πατριδοκαπηλίας αλλά και κοσμοπολιτισμού, όσοι θέλουν να αποτινάξουν το φόβο του σημερινού αρνητικού διεθνώς συσχετισμού δυνάμεων μιας και καταλαβαίνουν πως η πραγματική τελικά “υπερδύναμη” είναι η πάλη και η αποφασιστικότητα των λαών».