Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δ. Κουτσούμπας: Το έγκλημα που γίνεται στην υγεία, στο βωμό του κέρδους, ούτε ξεχνιέται, ούτε παραγράφεται (VIDEO)

«Την ώρα που η πανδημία έχει χτυπήσει κόκκινο, την ώρα που τα ρεκόρ σπάνε το ένα το άλλο σε κρούσματα και σε διασωληνωμένους, την ώρα που το δημόσιο σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει και το ιδιωτικό όχι μόνο δεν επιτάσσεται αλλά κάνει και χρυσές δουλείες από πάνω, την ώρα που επιβάλλονται νέα σούπερ μνημόνια, τι πιο βολικό, τι πιο αποπροσανατολιστικό από μια συζήτηση για τη σύσταση μιας ακόμα προανακριτικής επιτροπής».

Τα παραπάνω τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή, επί της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής σε βάρος του Ν. Παππά για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, όπου ανέδειξε πως για το λαό και τα προβλήματα του δεν είναι αυτό που επείγει σήμερα, ενώ αντίθετα τέτοιου είδους συζητήσεις θεωρούνται οξυγόνο από το αστικό πολιτικό σύστημα.

Δ. Κουτσούμπας στη #Βουλή:

  • “Παρακολουθώντας τη συζήτηση θυμήθηκα ένα σουρεαλιστικό ποίημα που λέγαμε πολύ παλιά. “Αραμπάδες και καρούλια ραπανάκια & μαρούλια μια παντόφλα στο κρεβάτι, βάσανα που ‘χει η αγάπη ωραία που ‘ναι η Λιβαδειά χωρίς καμιά αιτία”. Τόση ψυχεδέλεια!
  • “Ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα διαμαρτύρεται για την κατάσταση στον τομέα της ενημέρωσης, έχει βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του σε αυτό το τηλεοπτικό τοπίο.
  • Μας λέγατε επί λέξει: «Τα κανάλια είναι σπορ για μεγάλα πορτοφόλια»!!! Να τα χαίρεστε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ τα μεγάλα πορτοφόλια! Γιατί τα μεγάλα πορτοφόλια, την ενημέρωση την οργανώνουν με βάση τα δικά τους οικονομικά & επιχειρηματικά συμφέροντα & με βάση την πολύμορφη διαπλοκή που επιδιώκουν με το πολιτικό σύστημα & τα κυβερνώντα κόμματα.”
  • Ανακάτεμα της τράπουλας & αποτύπωση των νέων συσχετισμών στο επιχειρηματικό πεδίο: αυτή ήταν η ουσία του νόμου Παππά & του διαγωνισμού για τις άδειες.

Κουτσούμπας Βουλή Αραμπάδες και καρούλια ραπανάκια μαρούλια

 

Δεν είναι τυχαίο πως μετά τον διαγωνισμό, ξεκίνησαν οι εκπτώσεις προς τους μεγαλοϊδιοκτήτες για το αντίτιμο που έπρεπε να καταβάλλουν, υπήρξαν ευνοϊκές ρυθμίσεις για άλλες δραστηριότητές τους & τελικά ήρθε η κυβέρνηση ΝΔ να τους χαρίσει την ετήσια δόση της τάξης των 3,5 εκ. €
Για την ακρίβεια 3.400.000€. Τους βάζετε να καταβάλλουν και 50 χιλιάδες. Μην είστε τόσο σκληροί!
Τους χαρίζετε χρήματα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για το δημόσιο σύστημα υγείας, τα ΜΜΜ, τα σχολεία.

Σε κάθε περίπτωση για το ΚΚΕ είναι ξεκάθαρο.
Όλες, μα όλες οι κυβερνήσεις, ανάμεσα σε αυτές και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τώρα της ΝΔ, προσπαθούν να παίξουν πολιτικά παιχνίδια με τα ΜΜΕ & με τους μεγαλοεπιχειρηματίες που ελέγχουν την Ενημέρωση

Επανέλαβε ότι οι ώρες και οι μέρες είναι πολύ κρίσιμες με την πανδημία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ληφθούν μέτρα προστασίας ιδίως στους χώρους εργασίας, να «τρέξουν» οι εμβολιασμοί, να θωρακιστεί το σύστημα υγείας και να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας.
Ειδικά για την άρνηση της κυβέρνησης να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα, υπογράμμισε πως είναι αδιανόητο και εγκληματικό, προσθέτοντας πως αυτό το έγκλημα στο βωμό του κέρδους, ούτε ξεχνιέται, ούτε παραγράφεται.

Ως προς την πρόταση της ΝΔ, ανέφερε πως δεν τεκμηριώνεται με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία που είναι σε γνώση των κομμάτων και πρόσθεσε πως θα μπορούσε να γίνει μια εξεταστική που θα διερευνήσει όλες τις πτυχές της υπόθεσης.
Σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι της ενημέρωσης με νέα τζάκια.

Αναφέρθηκε επίσης στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και σημείωσε ότι οι αποφάσεις για την στάση της Τουρκίας εκθέτουν τα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου.