Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ πρωτοστατεί στον αγώνα για την κρατική χρηματοδότηση των δήμων

Την ανάγκη ενίσχυσης της χρηματοδότησης των δήμων και της κατασκευής έργων υποδομής και ανάπτυξης τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Σιντικής, Φώτη Δομουχτσίδη, πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στις Σέρρες. Ο κ.Κουτσούμπας τόνισε ότι ειναι απαράδεκτο να συνεχίζεται η υποχρηματοδότηση των δήμων, παρά το γεγονός ότι τους έχουν δοθεί περισσότερες από 200 νέες αρμοδιότητες τα τελευταία χρόνια. Χρειάζεται, όπως τόνισε, «γερή χρηματοδότηση, να γίνουν έργα σε όλους τους τομείς, προκειμένου ο κόσμος και ιδιαίτερα η νεολαία, να μπορεί να παραμένει στον τόπο του, να συνεχίζει να παράγει, να δουλεύει, να αθλείται και να μορφώνεται».

Αμέσως μετά, ο κ.Κουτσούμπας συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο, με εκπροσώπους των φορέων, των περιβαλλοντικών οργανώσεων και των τοπικών κοινοτήτων του δήμου, από τους οποίους ενημερώθηκε για όλα τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα της περιοχής και ιδίως για το θέμα της δημιουργίας λατομείου εξόρυξης γρανίτη στην περιοχή του Αχλαδοχωρίου. Τόσο η διοίκηση του δήμου, όσο και οι εκπρόσωποι τοπικών φορέων, τόνισαν στον κ.Κουτσούμπα ότι οι κοινωνίες της περιοχής είναι κάθετα αντίθετες στην αδειοδότηση του λατομείου γρανίτη, καθώς -όπως επισήμαναν- η λειτουργία του θα επιβαρύνει την περιοχή, η οποία μάλιστα είναι ενταγμένη στις προστατευόμενες περιοχές ΝATURA.

O κ.Κουτσούμπας, από τη μεριά του, επισήμανε ότι είναι σημαντικό οι πολίτες να παρμένουν μάχιμοι και δραστήριοι και να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα με ενότητα και αγώνα. Υποσχέθηκε δε, ότι το ΚΚΕ θα προωθήσει όλα τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα της τοπικής κοινωνίας της Σιντικής και θα προβάλει τα αιτήματά τους στη Βουλή. Επισήμανε ότι ο γρανίτης είναι ένα ραδιενεργό υλικό και οι επιπτώσεις στον υδροφόρο ορίζοντα θα είναι μεγάλες, ενώ πρόσθεσε το λατομείο θα επιβαρύνει συνολικά το περιβάλλον.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ακόμα ότι το ενεργειακό πρόβλημα της χώρας δεν λύνεται μόνο με ΑΠΕ, αλλά πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες, ώστε να παραμένουν χαμηλά οι χρεώσεις για την ενέργεια. Απευθυνόμενος δε στους πολίτες και τους εκπροσώπους των φορέων, που συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο, επισήμανε ότι, ακόμα και τώρα, που παρατηρείται στην οικονομία μικρή ανάκαμψη, και υποτίθεται πως έχουμε ξεπεράσει τη βαθιά οικονομική κρίση, τα όποια χρήματα δόθηκαν εν είδει προεκλογικών παροχών, εξανεμίζονται από την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις.

Αμέσως μετά, ο Κουτσούμπας επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος και μίλησε με εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων.

Τον Δημήτρη Κουτσούμπα συνοδεύει κλιμάκιο του Κόμματος, το οποίο απαρτίζεται μεταξύ άλλων από τους:

Θεανώ Καπέτη, μέλος ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Παπατολίδη, μέλος της ΚΕ, Λεωνίδα Στολτίδη, βουλευτή β’ Θεσσαλονίκης, Σωτήρη Αβραμόπουλο και Γιώργο Χαβατζά, περιφερειακούς συμβούλους Κ. Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Αλεξία Μπούμπα, Γραμματέας ΤΕ Σερρών, Παύλο Φαρμάκη Δημοτικό Σύμβουλο δήμου Σερρών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Μαρία Ιωαννίδου, δημοτική σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Σιντικής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, 902.gr

che guevara 008

Μετάβαση στο περιεχόμενο