Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Μανωλάκου: Νέο έγκλημα σε βάρος των λαϊκών αναγκών το νομοσχέδιο για το νερό (VIDEO)

Το λαϊκό αίτημα για απόσυρση του νομοσχεδίου που επιταχύνει την εμπορευματοποίηση του νερού μετέφερε στη Βουλή η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, μιλώντας στην συζήτηση του αντιλαϊκού σχεδίου νόμου.

Υπογράμμισε πως η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του νομοσχεδίου είναι το νέο έγκλημα ενάντια στις ανάγκες του λαού, υπενθυμίζοντας πως το νομοσχέδιο έχει ξεσηκώσει πολύ μεγάλη κατακραυγή από συνδικάτα και φορείς που με μία φωνή ζητάνε την απόσυρση του. Με αυτό το αίτημα και με σύνθημα «νερό κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα», θα διαδηλώσουν σήμερα το απόγευμα εργατικά συνδικάτα και φορείς στο Σύνταγμα, όπως είπε.

Η Δ. Μανωλάκου σημείωσε πως είναι πρόκληση να έρχεται αυτό το νομοσχέδιο τη στιγμή που δεν έχει καταλαγιάσει η οργή για το έγκλημα στα Τέμπη, το οποίο έχει αιτία την απελευθέρωση και την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων.

Η εμπορευματοποίηση των αναγκών του λαού είναι η αιτία για τα εγκλήματα σε βάρος της ανθρώπινης ζωής «και αυτό συνεχίζεται με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο», ανέφερε, κάνοντας συγκεκριμένη αναδρομή στην πολιτική της εμπορευματοποίησης του νερού που υπηρέτησαν όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις «και ας διαλαλεί υποκριτικά ο ΣΥΡΙΖΑ ότι το νερό δεν είναι εμπόρευμα».

Εκτός από την επιτάχυνση της εμπορευματοποίησης του νερού, το σχέδιο νόμου «περιέχει πλήθος κακουργημάτων» που υπονομεύουν την προστασία του περιβάλλοντος, σημείωσε η βουλευτής του ΚΚΕ, αναφερόμενη στις υπόλοιπες διατάξεις όπως αυτές που περιορίζουν τις προστατευόμενες περιοχές για χάρη του τουριστικού κεφαλαίου και των ΑΠΕ.