Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Είναι νίκη των social media η υποχώρηση της κυβέρνησης στο ζήτημα της μάσκας;

Χτες:
«Ευθύνη των γονιών η #μασκα »
«Προσωπικό εργαλείο οι #μασκες»

Σήμερα:
«Το κράτος θα καλύψει τις #μάσκες»

Τι μεσολάβησε; Η κατακραυγή και η κίνηση τακτικής της κυβέρνησης να αποφύγει ευρύτερες ντιδράσεις που θα έθεταν στο επίκεντρο ουσιαστικότερα ζητήματα.

Υπάρχει μια τάση (στον ενθουσιασμό επάνω) να αποδοθεί η υποχώρηση της κυβέρνησης στα social media.

Σαφώς συνέβαλαν, ως αντίλαλος της κοινωνίας και της αγωνίας της. Όμως είναι μια νίκη του γονεϊκού κινήματος και των εκπαιδευτικών οι οποίοι, εν αντιθέσει με την κυβέρνηση, όλο το προηγούμενο διάστημα ασχολήθηκαν επισταμένα με το ζήτημα της έναρξης των σχολείων, των κινδύνων και των αναγκαίων προϋποθέσεων.

Αυτά αποτυπώνονται στις ανακοινώσεις της ΑΣΓΜΕ και συλλόγων εκπαιδευτικών. Επίσης στιγμή δεν έπαψαν να ενοχλούν την κυβέρνηση.

Από τις ανακοινώσεις τους αντλήσαμε όλοι μας επιχειρήματα, ξυπνήσαμε και είδαμε τι κατάσταση και τι κίνδυνοι υπάρχουν στα σχολεία.

Είναι μια μικρή νίκη ΄της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων και Μαθητών Ελλάδος. Είναι μια νίκη που δείχνει την ανάγκη ύπαρξης μαζικών φορέων και συνδικάτων που στο κέντρο της προσοχής τους θα έχουν τις ανάγκες του λαού. Είναι μια νίκη των δυνάμεων εκείνων, μέσα στην κρίση, με νηφαλιότητα και υπευθυνότητα, έβαλαν μπροστά την ανάγκη προστασίας του λαού.

Και τέλος, η μάσκα δε λύνει το πρόβλημα της ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων. Η ΑΣΓΜΕ με χτεσινή της ανακοίνωση περιγράφει την κατάσταση και επισημαίνει τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν

ΑΣΓΜΕ: Το υπουργείο Παιδείας ανοίγει τα σχολεία με την τσέπη των γονέων