Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Είναι στην ίδια αντιλαϊκή όχθη!

Γράφει ο Αλέκος Χατζηκώστας //

Σε συνέντευξη της στο ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (26/11) η Ντόρα Μπακογιάννη σημειώνει: «…Υπάρχει ουσιαστική διαφορά αντίληψης για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και σήμερα έχει ως βασική του πολιτική την υπερφορολόγηση και υιοθετεί την φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης. Εμείς δεν ονειρευόμαστε μία κοινωνία επιδοματούχων.  Ονειρευόμαστε μία κοινωνία εργαζομένων, καλά αμειβομένων και καλά ασφαλισμένων Ελλήνων.  Διαφέρουμε έτη φωτός στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την Ελλάδα του αύριο…»

Πρόκειται για συνειδητή παραπλάνηση από μέρους της!

Η Ν.Δ ως ένα από τα βασικά αστικά κόμματα της χώρας μας τόσο στο παρελθόν ως κυβερνητικό κόμμα όσο και από τη θέση της αντιπολίτευσης υπηρέτησε και υπηρετεί τα συμφέροντα και τις επιλογές της άρχουσας τάξης. Ως κυβέρνηση ή ως αντιπολίτευση «φιλοδώρησε» το κεφάλαιο τα προηγούμενα χρόνια, με εκατοντάδες νόμους αυξάνοντας την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, κτυπώντας μισθούς και συντάξεις , καταργώντας επί της ουσίας τις Συλλογικές Συμβάσεις, εκτοξεύοντας της ανεργία. Την εργασιακή ζούγκλα τη ζουν οι εργαζόμενοι στο πετσί τους και έχει τη σφραγίδα του κεφαλαίου, που με συνέπεια υπηρετούν τόσο η κυβέρνηση και η ΝΔ, όσο και τα άλλα αστικά κόμματα. Στόχος της ήταν και είναι η μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης ως το «καύσιμο» για την αύξηση της καπιταλιστικής κερδοφορίας γεγονός που είναι ασυμβίβαστο με το δικαίωμα στην δουλειά, στην κοινωνική  Ασφάλιση, στη ζωή γενικότερα με δικαιώματα!

Το «διαφορετικό μίγμα» πολιτικής που σήμερα προτείνει σε σχέση με την κυβέρνηση κινείται στην ίδια λογική, βρίσκεται στην ίδια αντιλαϊκή όχθη. Στόχος και των δύο είναι η ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου και το «ξεπέρασμα της κρίσης» πάντα σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων. Η «διαφορά τους» για παράδειγμα στο αν πρέπει να μειωθούν οι κρατικές  δαπάνες ή να αυξηθούν οι φόροι (στην πράξη γίνονται και τα δύο…) έχουν ως στόχο «ζεστό χρήμα» για τους λίγους τους οικονομικά ισχυρούς, φτωχοποίηση του λαού και όχι μόνο της «μεσαίας τάξης». Φυσικά όταν κάνει αναφορές η Ν.Δ για «υπερφορολόγησης» πρώτιστα ενδιαφέρεται στην ουσιαστική κατάργηση κάθε είδους φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου ώστε να δημιουργηθεί «κατάλληλο επενδυτικό κλίμα».

Τα όνειρα της Ν.Δ για  την κοινωνία όσο και αν ντύνονται με μεγάλες κουβέντες, είναι και αυτά εφιάλτης για τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστούν!

_________________________________________________________________________________________________

Αλέκος Α. Χατζηκώστας  Δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Η Άλλη Άποψη της Ημαθίας» και του alli-apopsi.gr. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες, περιοδικά και site εδώ και δεκαετίες, ενώ έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε μια σειρά ιστορικά συνέδρια και ημερίδες. Έχει εκδώσει 6 βιβλία και συμμετέχει σε συλλογικούς τόμους.