Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Είπε ο γάιδαρος…

Τη γνωστή παροιμία θυμίζει ο «τσακωμός» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τις τελευταίες μέρες για το ποιος «νταντεύει» περισσότερο την ακροδεξιά και τη ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Θα ήταν πραγματικά για γέλια, αν δεν ήταν επικίνδυνοι: Η κυβέρνηση που επί τέσσερα χρόνια δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για να ολοκληρωθεί έγκαιρα η δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, που τα στελέχη της έχουν… φωτογραφικό άλμπουμ με τους υπόδικους εγκληματίες, όπως και τους κάθε λογής Αμβρόσιους, ενώ συνυπάρχουν σε μια σειρά από ψηφοδέλτια στις τοπικές εκλογές, που συγκυβέρνησαν και πέρασαν από μπουγάδα τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, επιτίθενται τάχα στη ΝΔ που ψάρεψε και ψαρεύει στα βρωμόνερα του εθνικισμού, που τα στελέχη τους στη ΓΣΕΕ αναπαράγουν όλη τη χρυσαυγίτικη μαυρίλα απέναντι στο ταξικό εργατικό κίνημα, που ορκίζονται στο δόγμα «νόμος και τάξη» απέναντι στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Την ίδια ώρα, και οι δυο έχουν «κορόνα στο κεφάλι τους» την ΕΕ του αντικομμουνισμού, της εξίσωσης κομμουνισμού – φασισμού, του κυνηγητού ΚΚ και των κομμουνιστικών συμβόλων, των «τιμών» στους ναζιστές και τους συνεργάτες τους. Και οι δυο «ζουν και αναπνέουν» για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, που γεννάνε και τρέφουν το φασισμό, και τσακώνονται για το ποιος τα υπηρετεί καλύτερα.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός, κάθε πραγματικά προοδευτικός άνθρωπος έχει τη δύναμη να αχρηστεύσει τις παγίδες: Μόνο με ισχυρό ΚΚΕ, γκρεμίζοντας τη ναζιστική Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση, μπορεί να δοθεί απάντηση στους φασίστες ναζιστές και στο σύστημα που τους γεννά.

Πηγή: Ριζοσπάστης