Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Εβδομάδα κινητοποιήσεων για τους εκπαιδευτικούς ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Συνεχίζουν από αύριο, Τρίτη, τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στις ρυθμίσεις που φέρνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, για αύριο Τρίτη 9 Ιουνίου -ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής-, η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία. Επιπλέον, έχουν καλέσει δασκάλους και καθηγητές σε συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 13:00 και πορεία προς τη Βουλή.

«Μαζί με τους αγωνιστές καθηγητές, τους γονείς, τους φοιτητές γινόμαστε μια γροθιά και απαιτούμε το αυτονόητο» δηλώνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας δίνοντας κι αυτή ραντεβού στα Προπύλαια την Τρίτη το μεσημέρι. Στο κάλεσμά της αναφέρεται στο περιεχόμενο και το χρόνο που κατατέθηκε το νομοσχέδιο, στις διατάξεις για την τράπεζα θεμάτων, την αύξηση των εξετάσεων, τη μείωση του αριθμού των μετεγγραφών προβάλλοντας το πραγματικό περιεχόμενο της αναβάθμισης της εκπαίδευσης.

«Δεν θα τους περάσει! Δεν θα το περάσουν!» δηλώνουν οι μαθητές διεκδικώντας: Να παρθεί τώρα πίσω το νομοσχέδιο που έφεραν μέσα στην πανδημία. Να μην εφαρμοστεί η τροπολογία με τις κάμερες. Κρατική χρηματοδότηση για κάλυψη των κενών σε καθηγητές, καθαριότητα, μετακίνηση, σχολικές υποδομές, «σχολείο δημιουργικό – όχι κέντρο εξεταστικό».

Τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση στα Προπύλαια αποφασίζουν και Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας.

Ανάλογες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις της χώρας:

Επίσης, κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί και την Τετάρτη 10 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο. Οι ομοσπονδίες έχουν καλέσει τους εκπαιδευτικούς σε συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Δάσκαλοι και καθηγητές ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και την κατάργηση της ρύθμισης για τη μετάδοση μαθημάτων από τις σχολικές αίθουσες. Μάλιστα, σε ψήφισμα της ΓΣ των ΕΛΜΕ γίνεται λόγος για «επικίνδυνη έλλειψη σχεδιασμού» από πλευράς υπουργείου, που οδηγεί σε «εκμετάλλευση των προσωπικών δεδομένων των εκπαιδευτικών για προώθηση διαφημίσεων από ιδιωτικές εταιρίες και σε διαρροή των δεδομένων τους στο διαδίκτυο».