Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Εβραίοι και Άραβες αρνούνται να γίνουν εχθροί»: Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ

«Εβραίοι και Άραβες αρνούνται να γίνουν εχθροί». Αυτό ήταν το μήνυμα συγκεντρώσεων που έλαβαν χώρα στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ το απόγευμα του Σαββάτου, με εκατοντάδες διαδηλωτές να ενώνουν τη φωνή τους ενάντια στον εγκληματικό πόλεμο της κυβέρνησης Νετανιάχου.

Στο Τελ Αβίβ εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Χαμπίμα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της «Χαντάς» και του κινήματος «Standing Together». Το παρόν στην αντιπολεμική εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της «Χαντάς» και βουλευτής Αϊμαν Αουντε, εκπρόσωποι του Εργατικού κόμματος και του κόμματος «Μέρετζ», καθώς και η διάσημη ισραηλινή τραγουδίστρια Νόα.

«Η παρουσία μας εδώ αποτελεί απόδειξη ότι ο αγώνας μας δεν είναι ένας αγώνας ενός λαού απέναντι σ’ έναν άλλον, ούτε μιας θρησκείας απέναντι σε μια άλλη. Είναι ένας πολιτικός αγώνας, μεταξύ αυτών που θέλουν την κατοχή και την ηγεμονία και αυτών που επιθυμούν την ειρήνη και την ισότητα», σημείωσε ο Αϊμαν Αουντε.

Η βουλευτής Ιμπίτσαμ Μενούχιν του Εργατικού κόμματος δήλωσε πως «αυτός ο πόλεμος δεν είναι πόλεμος μεταξύ Αράβων και Εβραίων, αλλά πόλεμος αυτών που θέλουν να ελέγχουν τις ζωές μας, προκαλώντας περισσότερη καταστροφή, περισσότερες χήρες γυναίκες. Αρνούμαστε να συνεχίσουμε σ’ αυτό το μονοπάτι. Σας ζητάμε να μην χάσετε την ελπίδα σας».

Σε αντίστοιχη διαδήλωση την Ιερουσαλήμ περίπου 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σιών. Με παρέμβαση της αστυνομίας, η οποία έθεσε ζήτημα ασφάλειας, απαγορεύτηκε η πορεία ενώ συνελλήφθησαν έξι άνθρωποι.