Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Εβραικό λόμπι, Τραμπ σταμάτα τις επιθέσεις ενάντια στις μειονότητες, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

«Πρόεδρε Τραμπ, δεν είσαι ευπρόσδεκτος μέχρι να σταματήσεις τις επιθέσεις κατά των μειονοτήτων» γράφουν σε ανοιχτό γράμμα πριν από την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ οι Εβραίοι αρχηγοί της πόλης Πίτσμπουργκ. Ο Τραμπ επισκέπτεται την πόλη και την συναγωγή όπου έγινε η δολοφονική επίθεση με συνέπεια 11 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους το περασμένο Σάββατο 27 Οκτωβρίου.

«Η εβραϊκή κοινότητα μας δεν είναι η μόνη ομάδα που είναι στον στόχο σας. Έχετε εσκεμμένα υπονομεύσει την ασφάλεια των μαύρων, των  μουσουλμάνων, των LGBT ατόμων και ΑΜΕΑ», λένε στην επιστολή.

«Πάρε απόσταση από τον λευκό εθνικισμό»

Οι υπογράφοντες την επιστολή απαιτούν  από τον Τραμπ να πάρει απόσταση από τον λευκό εθνικισμό, να σταματήσει να κατηγορεί όλες τις μειονότητες και να παύσει τις  «επιθέσεις κατά των μεταναστών και των προσφύγων».

Ο πρώην αρχηγός της συναγωγής εκφράζει την υποστηριξή του στην επιστολή. Ο σημερινός Ραβίνος Jeffrey Myers χαιρετίζει την επίσκεψη του Τραμπ αλλά προσθέτει ότι «υπάρχει ανάγκη να θέσουμε τέλος στο μίσος, πρέπει να εργαστούμε για να μετριαστεί η πολεμική».

Ο Τραμπ έρχεται συν γυναιξί και τέκνοις για να συναντηθεί με τους συγγενείς των θυμάτων.

Φανατικός αντισημιτιστής

Έντεκα άνθρωποι δολοφονήθηκαν από τον Robert Bowers 46 χρονών το Σάββατο, 27 Οκτωβρίου, στην συναγωγή στο Πίτσμπουργκ που αργότερα παραδόθηκε στην Αστυνομία. Μεταξύ των νεκρών ήταν οκτώ άνδρες και τρεις γυναίκες, μεταξύ 54 και 97 ετών.

Ο Bowers χρησιμοποιούσε αντισημιτική πολεμική στο ίντερνετ και κατηγορούσε τους Εβραίους  μεταξύ των άλλων ότι βοηθούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να περάσουν τα σύνορα προς τις ΗΠΑ. Ο Bowers αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της θανατικής ποινής.

Όταν ακόμη και άνθρωποι Εβραίικής καταγωγής, που δυστυχώς οι περισσότεροι στις ΗΠΑ στηρίζουν την πολιτική του κράτους του Ισραήλ, κατηγορούν τον Τραμπ για εσκεμμένη υπονόμευση των μειονοτήτων τότε γίνεται κατανοητό ότι η πολιτική διακρίσεων του Τραμπ έγινε κίνδυνος για την ίδια τους την ζωή. Του Τραμπ που με την σειρά του πρωτοστατεί στην κάλυψη των εγκλημάτων του κράτους δολοφόνο και αντιμετωπίζει ρατσιστικά τις μειονότητες.

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία