Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΒΡΟΣ: Περιοδείες του ΚΚΕ σε στρατιωτικά φυλάκια και μονάδες ενόψει των γιορτών

Μονάδες και φυλάκια του στρατού στον Έβρο επισκέφθηκαν χτες το πρωί κλιμάκια του ΚΚΕ, στα οποία συμμετείχαν ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του Κόμματος και αντισυνταγματάρχης ε.α., ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ε.α., ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, οι Γιώργος Πυργελής, Σάκης Βαρδαλής και Σιδέρης Μιχαηλίδης, μέλη του Γραφείου της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του Κόμματος, ο Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και ο Χρήστος Τρέλλης, περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις και συζητήσεις σε θερμό κλίμα με τις διοικήσεις των μονάδων, τα στελέχη αλλά και τους φαντάρους που υπηρετούν τη θητεία τους στον Εβρο, με τους οποίους και αντάλλαξαν ευχές. Μάλιστα, τα μέλη του Κόμματος δώρισαν πακέτα με μεγάλο αριθμό λογοτεχνικών βιβλίων για τις βιβλιοθήκες των μονάδων και των φυλακίων, όπως και την έκδοση «Φύλλο Πορείας» της Επιτροπής της ΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας σε στελέχη και φαντάρους.

Πρώτο σταθμό της περιοδείας του πρώτου κλιμακίου αποτέλεσε το Φυλάκιο 1 στις Καστανιές, όπου ο βουλευτής του Κόμματος έλαβε δώρο από τον διοικητή και στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο 516 Μ/Κ ΤΟ στο Λαγό. Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή του κλιμακίου του Κόμματος στο στρατόπεδο «Χατζηπεντή» στο Κουφόβουνο, και στη συνέχεια το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Φυλάκιο Μαύρου Ογκου. Σε αντίστοιχο κλίμα πραγματοποιήθηκαν και οι επισκέψεις του δεύτερου κλιμακίου του Κόμματος, που επισκέφθηκαν τα Φυλάκια Κοτρωνιάς, Γεμιστής και Κήπων.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, τα στελέχη του Κόμματος τόνισαν μεταξύ άλλων στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν πως το ΚΚΕ διατηρεί σταθερά στο πλαίσιο των προτάσεων και των διεκδικήσεών του τα ζητήματα που αφορούν τις συνθήκες διαβίωσης των φαντάρων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σημειώθηκε πως περιοδείες όπως η συγκεκριμένη προγραμματίζονται ακριβώς για να μετουσιωθεί σε συγκεκριμένες προτάσεις η γνώση που αποκομίζεται από «πρώτο χέρι» για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα στα στρατόπεδα. Με αυτόν τον τρόπο το Κόμμα έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες παρεμβάσεις στη Βουλή, όπως η πρόσφατη για την κάλυψη του κόστους μεταφοράς των φαντάρων που παίρνουν άδεια για τις γιορτές αλλά και για τη χορήγηση επιδόματος 250 ευρώ, αυξημένο στα 750 ευρώ για όσους είναι παντρεμένοι.

Επίσης, μεταφέρθηκε η στήριξη του Κόμματος στην προσπάθεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για συλλογική εκπροσώπηση, που όπως τονίστηκε δείχνει ωριμότητα στις διεκδικήσεις τους. Μιλώντας για τις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στα στρατόπεδα λόγω πανδημίας, όπως τον αυξημένο συγχρωτισμό από τον στρατωνισμό και την κοινή εστίαση των φαντάρων, ο Ν. Παπαναστάσης ανέδειξε τις ευθύνες των αστικών κυβερνήσεων που δαπανούν δισεκατομμύρια για ΝΑΤΟικές ανάγκες, διαθέτουν όμως ελάχιστα για τις ανάγκες του προσωπικού.

Επίσης, τονίστηκαν μεταξύ άλλων οι ανησυχίες του Κόμματος σχετικά με το ότι η Αλεξανδρούπολη έχει μετατραπεί σε επιθετική αμερικανοΝΑΤΟική βάση, που ήδη αποτελεί στόχο των αντίπαλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Η περιοδεία συνεχίζεται και σήμερα, με αντίστοιχες επισκέψεις σε στρατόπεδα της Αλεξανδρούπολης και της Ροδόπης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο