Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Εγκρίθηκε η συμμετοχή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας στις ευρωεκλογές

Ολοκληρώθηκε και επίσημα η διαδικασία έγκρισης συμμετοχής του Κομμουνιστικού Κόμματος σε όλη την ιταλική επικράτεια με βάση την απόφαση των πέντε αρμόδιων δικαστηρίων.

Σε ανακοίνωση του, το Γραφείο Τύπου του ΚΚ αναφέρει:

«Το ΚΚ απέσπασε την επίσημη έγκριση για τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές σε όλη την ιταλική επικράτεια. Το ψηφοδέλτιο με το σφυροδρέπανο θα είναι παρόν σε όλη την Ιταλία.

Ο αγώνας μας ενάντια στην ΕΕ θα προχωρήσει μαζί με τα ΚΚ όλης της Ευρώπης, για να δώσουμε φωνή στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Στις 26 Μάη ψηφίζουμε Κομμουνιστικό Κόμμα».

Tο ΚΚΙ θα πάρει μέρος σε όλες τις περιφέρειες χωρίς να χρειάζεται να συλλέξει τις υπογραφές αξιοποιώντας δυνατότητα που δίνει ο εκλογικός νόμος στην Ιταλία να κατέβει στις εκλογές με την κάλυψη ενός κόμματος που έχει ήδη εκλεγμένους ευρωβουλευτές, όπως το ΚΚΕ. Στο σήμα των ψηφοδελτίων του ΚΚ Ιταλίας θα υπάρχει τόσο το σήμα του ΚΚΕ όσο και της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας.

Να σημειωθεί ότι στην Ιταλία, το εκλογικό σύστημα («Rosatellum») προβλέπει κλειστή λίστα υποψηφίων, αλλά και εκλογή με ένα ψηφοδέλτιο όπου αναγράφονται όλα τα κόμματα και οι συνδυασμοί. Ο ψηφοφόρος επιλέγει το κόμμα, βάζοντας ένα «Χ» πάνω από το σήμα του κόμματός. Έτσι το «Χ» που φαίνεται πάνω από το έμβλημα του ΚΚ, είναι το κάλεσμα του Κόμματος για υπερψήφισή του.

kkitalias

Το «Χ» που φαίνεται πάνω από το έμβλημα του ΚΚ, είναι το κάλεσμα του Κόμματος για υπερψήφισή του