Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΔΥΕΘ: Αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στο στρατόπεδο στη Νέα Σάντα Κιλκίς την Κυριακή 20 Μάη

Η Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς και η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) οργανώνουν την Κυριακή, 20 Μάη και ώρα 11:30 πμ εκδήλωση μπροστά στο Στρατόπεδο της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, που βρίσκεται στη Νέα Σάντα Κιλκίς. 

Οι φίλοι και τα μέλη της ΕΔΥΕΘ θα μεταβούν στη Νέα Σάντα με αυτοκινητοπομπή, που θα ξεκινήσει το πρωί στις 10:00 πμ, μπροστά από το Στρατόπεδο «Παύλου Μελά» στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση γίνεται, για να διαμαρτυρηθούν οι δυνάμεις του αντιιμπεριαλιστικού – αντιπολεμικού κινήματος ειρήνης της περιοχής μας, για τη χρήση του συγκεκριμένου Στρατοπέδου ως πεδίο εκπαίδευσης και ως ορμητήριο του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην επιθετική τους πολιτική ενάντια στους λαούς της περιοχής και του δικού μας λαού.

Όπως είναι γνωστό στο συγκεκριμένο Στρατόπεδο εδρεύει ο «Σχηματισμός Μάχης» της ΕΕ, με την ονομασία HELBROC. Έχει αναλάβει μάλιστα «ετοιμότητα», για να αναπτυχθεί όπου χρειαστεί εντός του Α’ εξάμηνο του 2018. Στο «Battlegroup HELBROC» μετέχουν στρατιωτικές δυνάμεις από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο και Ουκρανία, ενώ σύντομα θα περιληφθούν και δυνάμεις της Σερβίας. Ο σχηματισμός είναι οργανωμένος σύμφωνα με τα Νατοϊκά πρότυπα.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, ο HELBROC «στηρίζεται σε δυνάμεις και μέσα, που τηρούνται σε υψηλή ετοιμότητα, ώστε να αναπτυχθούν εντός 5 – 10 ημερών από τη λήψη απόφασης της ΕΕ». Αν και στο στρατιωτικό σκέλος της ΕΕ έχουν οργανωθεί και άλλοι σχηματισμοί μάχης, ο HELBROC κατέχει ιδιαίτερη σημαντικότητα λόγω της ευαίσθητης γεωστρατηγικής θέσης της χώρας μας. Είναι γνωστό επίσης, ότι οι σχηματισμοί μάχης της ΕΕ δημιουργήθηκαν, για να επιτρέψουν στην ΕΕ να αντιδρά άμεσα και αποτελεσματικά σε περιοχές, όπου αναδύεται ή υφίσταται κάποια κρίση.

Γίνεται κατανοητό σε όλους, ότι τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας εκπαιδεύονται και προετοιμάζονται να αποσταλούν στα πέρατα του κόσμου, για να χτυπήσουν χώρες και λαούς, με τους οποίους ο δικός μας λαός δεν έχει τίποτα να χωρίσει.

Τα παιδιά του ελληνικού λαού δεν πρέπει να μετατραπούν σε μισθοφόρους, που θα αποσταλούν για να σκοτώσουν και να σκοτωθούν για τα συμφέροντα των μονοπωλίων και για τις επιδιώξεις γεωστρατηγικής αναβάθμισης της ελληνικής άρχουσας τάξης.

Το σύνθημα: «ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΙΔΙΑ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ!» πρέπει να γίνει στόχος πάλης του λαού και της νεολαία, των μαζικών οργανώσεών του λαϊκού κινήματος.

Όλοι μαζί να απαιτήσουμε την άμεση επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτικών, που βρίσκονται εκτός των συνόρων της πατρίδας μας, το άμεσο κλείσιμο όλων των ξένων Βάσεων, Στρατηγείων και Στρατοπέδων εκπαίδευσης. Έξω από τους δολοφονικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ.