• [ «Δικοί σου εχθροί, δικοί μου εχθροί /του σκεφτόμενου ανθρώπου είναι εχθροί» οι φασίστες]
Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΕΔΥΕΘ με αφορμή την επίσκεψη Νετανιάχου: Έξω τώρα από τη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών

Εργαζόμενοι, Νέες και Νέοι,

Σε όλη τη περιοχή μας, από την Ουκρανία μέχρι τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική τα τύμπανα του πολέμου ακούγονται ολοένα και πιο δυνατά. Νέες απειλές ενάντια σε λαούς και κράτη απευθύνονται. Νέες εστίες ανάφλεξης εμφανίζονται.Τα σύννεφα ενός γενικευμένου πολέμου πυκνώνουν επικίνδυνα σε όλη την περιοχή και απειλούν να πνίξουν τους λαούς μέσα στο αίμα, για τα άνομα συμφέροντα των μονοπωλίων.

ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΗ ΓΗ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

 Από τον Περσικού Κόλπου μέχρι το Αιγαίο και τα Βαλκάνια ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Ρωσία επιχειρούν να επιβάλλουν την απόλυτη κυριαρχία τους, σε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ τους. Συνεργάζονται με άλλες χώρες και τοπικές δυνάμεις, δημιουργούν άξονες και αντιάξονες. Οι νέες επιθέσεις των ΗΠΑ ενάντια στη Συρία, οι απειλές ενάντια στο Ιράν, τα στρατιωτικά γυμνάσια του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία, η πλήρης ανάπτυξη ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων με τη Ρωσσία είναι δείγματα της σφοδρής διαπάλης για το μοίρασμα αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και για τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς πετρελαίου, φυσικού αερίου και εμπορευμάτων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμμετέχει δραστήρια στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Έχει στείλει στρατό σε 13 χώρες και συμμετέχει δραστήρια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Προσφέρει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια. Δίνει “γην και ύδωρ” στους ΝΑΤΙϊκούς δολοφόνους. Στο Αιγαίο, στη Σούδα, σε όλη σχεδόν την ελληνική επικράτεια έχουν συγκεντρωθεί αεροπλάνα, πολεμικά πλοία, στρατιωτικές δυνάμεις και κάθε είδους μηχανές θανάτου. Η Ελλάδα μετατρέπεται και πάλι σε ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών δολοφόνων ενάντια στους λαούς της περιοχής. Το ΝΑΤΟικό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη (NRDC-GR) είναι Κέντρο Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ κι έχει αναβαθμιστεί σε «Στρατηγείο Υψηλής Ετοιμότητας».

Η κυβέρνηση Τσίπρα συνεχίζει πιστά την πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Στα πλαίσια της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης», για την όσο γίνεται καλύτερη εξασφάλιση των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα. Eπιδιώκει να καταστήσει τη χώρα «ενεργειακό και μεταφορικό κόμβο» και για το λόγω αυτό εμπλέκει το λαό μας στους θανάσιμους ανταγωνισμούς ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τα μονοπώλιά τους. Στην κατεύθυνση αυτή βαθαίνει τη συνεργασία με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, συνάπτει μαζί τους στενές οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις, με σκοπό τη μοιρασιά των πετρελαίων της περιοχής.

Την ίδια στιγμή, που η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη κι επικίνδυνη για το παλαιστινιακό λαό και για όλους τους λαούς της περιοχής, την ίδια στιγμή που το Ισραήλ – το κράτος δολοφόνος επεκτείνει τους εποικισμούς, τρομοκρατεί και δολοφονεί καθημερινά τον αγωνιζόμενο λαό και τα παιδιά της Παλαιστίνης, είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ άλλοτε να εκφραστεί η διεθνιστική μας αλληλεγγύη και η αντίθεσή μας στην στήριξη, που προσφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο δολοφονικό έργο των ιμπεριαλιστών.

Το Ισραήλ στηριγμένο στην ολόπλευρη υποστήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ εδραιώνει το ρόλο του ως χωροφύλακα της περιοχής, για την προώθηση κι επιβολή των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Η σημερινή κυβέρνηση, στα χνάρια όλων των προηγούμενων, κοροϊδεύει το λαό μας, ότι δήθεν εξασφαλίζει την ασφάλειά του εδραιώνοντας μαζί του.

Ο λαός μας αυτό δεν πρέπει να επιτρέψει να συνεχιστεί!

 Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

 

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης καλεί το λαό και τη νεολαία της πόλης,

την Πέμπτη, 15 Ιούνη και ώρα 19:00, στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας

για την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης των αρχηγών κρατών

Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ στην πόλη μας.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ