Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Εδώ ο κόσμος καίγεται και η αστυνομία… κατεβάζει πανό του ΚΚΕ που απαιτούν μέτρα προστασίας για το λαό! #Covid-19

Εδώ ο κόσμος καίγεται αλλά το μέλημα αστυνομικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη είναι να… κατεβάζουν πανό του ΚΚΕ που απαιτούν μέτρα προστασίας για το λαό! 

Πιο συγκεκριμένα, οι Τομεακές Οργανώσεις Δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ανάρτησαν πανό σε κεντρικά σημεία της πόλης και στον Περιφερειακό με συνθήματα όπως: «Διεκδικούμε ουσιαστική προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας. Ο λαός έχει πληρώσει πολλά – Δεν θα πληρώσει ξανά», «Και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή. Τη δυναμώνουμε για ουσιαστική αναβάθμιση του δημόσιου τομέα υγείας!».

Σε σχετική ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν:

«Ο κ. Χαρδαλιάς, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, χτες διαμήνυσε πως την απαγόρευση μετακινήσεων, συναθροίσεων κ.λπ. θα επιτηρεί ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας μέσα στο Σαββατοκύριακο, σε πάρκα, μεγάλες πλατείες, χώρους. Βέβαια για τον καθημερινό κι αθέατο συνωστισμό, μαζί με έλλειψη μέτρων προστασίας, ιδιαίτερα σε χώρους δουλειάς, σε μέσα μεταφοράς, σε ουρές όπου ο κόσμος, ακόμη κι ευπαθείς ομάδες, προμηθεύονται φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης δεν μας είπε τίποτα. Επίσης, δεν μας είπε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις θα έχουν και άλλο ρόλο αυτές τις μέρες: Να κατεβάζουν τα πανό των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όπως έγινε σήμερα το πρωί με ιδιαίτερο εκνευρισμό και πάθος από ομάδα ΔΙΑΣ στην περιοχή της Τούμπας! Είχε άνωθεν εντολές άραγε, αυτές τις κρίσιμες μέρες για τη δημόσια υγεία του λαού, η συγκεκριμένη ομάδα ΔΙΑΣ να κατεβάζει τα πανό του ΚΚΕ και της ΚΝΕ; Αυτός είναι ο ρόλος τους; Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα δώσουμε τη μάχη στην υπεράσπιση των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων!

Στο πλευρό των γιατρών, των νοσηλευτών, στις προσπάθειές τους να ανταπεξέλθουν στον “πόλεμο” αλλά και στις διεκδικήσεις τους για να έχουν επαρκή και κατάλληλα όπλα στον πόλεμο. Σε κάθε εργατική οικογένεια που δοκιμάζεται, στις ακόμα περισσότερες που θα χρειαστούν τη δύναμή μας, την αλληλεγγύη το επόμενο διάστημα.

Κανένας μόνος! Νικάμε το φόβο! Μένουμε δυνατοί!».