Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, πού είναι ο ναζί; – Τον έχασε η ΕΛ.ΑΣ.!!! – Δε θα εμφανιστεί λέει ο δικηγόρος του

Στη διάθεση των αρχών βρίσκονται πλέον όλα τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, εκτός από τον υπαρχηγό Χρήστο Παππά, που παραμένει άφαντος μέχρι στιγμής και τον Γιάννη Λαγό που είναι ευρωβουλευτής.

Σε δήλωσή του ο δικηγόρος του Χρ. Παππά, Περικλής Σταυριανάκης, αναφέρει πως ο εντολέας του έκανε την επιλογή, σε αυτή τη φάση, να μην εμφανιστεί, διότι «θα εκτίσει την πρωτόδικη ποινή πριν φτάσει η υπόθεση στο Εφετείο, οπότε και θα δικαστεί εκ νέου η υπόθεση».

Ο Χρ. Παππάς καταδικάστηκε σε 13 έτη κάθειρξη και 3 μήνες, κατόπιν συγχώνευσης.

Το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη συλληφθεί ο ναζί Χρ. Παππάς είναι περίεργο και προβληματικό στοιχείο,  για την ετοιμότητα των αρχών οι οποίες υποτίθεται είχαν εκπονήσει ειδικό σχέδιο από την ημέρα έκδοσης της απόφασης του δικαστηρίου, την προηγούμενη βδομάδα. Εκθέτει βέβαια και την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου η οποία πρότεινε αναστολή ποινής και για τον υπαρχηγό τη ναζιστικής οργάνωσης με το επιχείρημα ότι δεν είναι ύποπτος φυγής και τέλεσης αδικήματος!!!

Εκτός του υπαρχηγού της οργάνωσης, αναζητούνται άλλοι τέσσερις καταδικασθέντες, οι οποίοι διαμένουν στην επαρχία και εντάσσονται στα χαμηλόβαθμα στελέχη.

Από την Αστυνομία έχουν ξεκινήσει έρευνες προκειμένου να εκτελεστεί η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Χρήστου Παππά, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί.

Στο πλαίσιό των αναζητήσεων κλιμάκια της Ασφάλειας έκαναν έρευνες σε τρία σπίτια του ναζιστή υπαρχηγού της οργάνωσης, ένα στο Ίλιον και δύο στου Παπάγου, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ αναμένεται έρευνα σε ένα ακόμα σπίτι ιδιοκτησίας του στα Γιάννενα.

Ο Χρήστος Παππάς, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, είχε την υποχρέωση, βάσει περιοριστικών όρων να δίνει το παρών κάθε 1η του μηνός, στο αστυνομικό τμήμα Παπάγου, κάτι που τηρούσε μέχρι και αυτό το μήνα απαράβατα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μέχρι το 2015 από το δικαστήριο του είχαν επιβληθεί οι όροι να παρουσιάζεται τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, αλλά αυτό άλλαξε με βούλευμα και μεταβλήθηκε σε μία φορά το μήνα, κάτι που τηρούσε απολύτως τυπικά μέχρι και αυτό το μήνα. Τις τελευταίες μέρες όμως έχει εξαφανιστεί.

Μέχρι αυτή την ώρα, μετά την εμφάνιση και των τελευταίων του «διευθυντηρίου» της οργάνωσης που προσήλθαν αυτοβούλως, στη ΓΑΔΑ κρατούνται συνολικά 22 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος, ενώ άλλοι 10, ανάμεσα τους και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος συνελήφθησαν στο Εφετείο, όπου ήταν παρόντες την ώρα της ανακοίνωσης της τελικής απόφασης και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Μεταγωγών.

τη ΓΑΔΑ βρίσκονται ήδη οι: Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Γιώργος Γερμενής, Γιώργος Πατέλης και Γιάννης Καζαντζόγλου όπως επίσης και οι Στεργιόπουλος και Λιακόπουλος.

Λίγο μετά τις 18:30 έγινε γνωστό πως παραδόθηκαν στη ΓΑΔΑ επίσης οι Νίκος Μίχος, Ηλίας Παναγιώταρος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Νίκος Κούζηλος.

Ειδικότερα, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο Ηλίας Κασιδιάρης, παραδόθηκε στο ΑΤ Πικερμίου.

Στο ΑΤ Νίκαιας παραδόθηκαν οι Γιώργος Πατέλης και Γιάννης Κατζαντζόγλου.

Στη Ραφήνα παραδόθηκαν οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Γιώργος Γερμενής, ενώ στο ΑΤ Κέρκυρας παραδόθηκε ο Κομιανός.

Στις αρχές έχουν επίσης παραδοθεί ο Τσακανίκας, ο οποίος προσήλθε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας ΝΑ Αττικής και ο Αναδιώτης, ο οποίος εμφανίστηκε στο ΑΤ Δραπετσώνας.

Στο μεταξύ στη διεύθυνση Μεταγωγών κρατούνται ήδη όσοι ήταν παρόντες στη δικαστική αίθουσα την ώρα της ανακοίνωσης. Ανάμεσα σε αυτούς ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο μοναδικός πρώην βουλευτής που ήταν παρών στο φινάλε της δίκης.

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές στο σπίτι του παρέμενε ο Γιώργος Ρουπακιάς.

 

belogiannis ploumpidis banner