Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΕΕΔΥΕ: Όχι στις βάσεις και τα πυρηνικά – Συλλογή υπογραφών ενάντια στην Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ

«Όχι στις βάσεις και τα πυρηνικά. Να μην ανανεωθεί, να καταγγελθεί η “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ”». Με αυτό το κεντρικό σύνθημα, η ΕΕΔΥΕ καλεί φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος να απευθυνθούν το επόμενο διάστημα σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, φοιτητές, ανθρώπους του Πολιτισμού, απόστρατους των ενόπλων δυνάμεων, αναδεικνύοντας τους μεγάλους κινδύνους που προκύπτουν για το λαό και τους λαούς της περιοχής από τη “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας” (ΣΑΑΣ), την οποία ετοιμάζεται να ανανεώσει και να «αναβαθμίσει» η κυβέρνηση της ΝΔ.

Από την ΕΕΔΥΕ αποφασίστηκε επίσης η έναρξη καμπάνιας συλλογής υπογραφών (χειρόγραφα και ηλεκτρονικά εδώ), με στόχο το κείμενο (διαβάστε παρακάτω) να φτάσει σε χώρους δουλειάς, σχολεία, αμφιθέατρα, γειτονιές.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ
ΗΠΑ-ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ – ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

Εμείς, που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, εκφράζουμε τη μεγάλη ανησυχία μας και την έντονη καταδίκη μας για την Ελληνο-Αμερικανική “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”, που επιχειρεί να ανανεώσει, να ενισχύσει και να επεκτείνει η κυβέρνηση αναβαθμίζοντας τη βάση της Σούδας, προσθέτοντας στη Συμφωνία, τις βάσεις της Λάρισας, του Στεφανοβίκειου και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Πρόκειται για πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στους ανταγωνισμούς και στους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας, θέτοντας το λαό και την νεολαία σε μεγάλους κινδύνους.

Διατρανώνουμε τη θέλησή μας για συνέχιση της πάλης ΕΝΑΝΤΙΑ στις ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να μην ανανεωθεί, να καταγγελθεί η ΕλληνοΑμερικανική “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”

Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις

Καμιά συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό

Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Την Τετάρτη 2 Οκτώβρη θα οργανωθεί μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στη ΣΑΑΣ, στις 7.00 μ.μ. στο πάρκο Ελευθερίας και πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία. Αντίστοιχες αποφάσεις για πολύμορφες κινητοποιήσεις αναμένεται να ανακοινωθούν από την ΕΔΥΕΘ στη Θεσσαλονίκη καθώς και από Επιτροπές Ειρήνης σε όλη της χώρα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο