Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Εθνικιστικοί «λεονταρισμοί» Βελόπουλου μέσω Twitter…

Συνεχίζει να πουλάει κούφιο «πατριωτισμό» ο Κυριάκος Βελόπουλος καπηλευόμενος τα εθνικά ζητήματα και πιο συγκεκριμένα την ένταση που υπάρχει στις σχέσεις της χώρας με την Τουρκία.

Αυτήν τη φορά, ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», ζηλεύοντας ενδεχομένως το πρόσφατο ρατσιστικό σόου του φασίστα Λαγού στο ευρωκοινοβούλιο, επέλεξε να ανεβάσει ενα tweet στο οποίο, με τη χρήση μοντάζ, δείχνει έναν πύραυλο να… βυθίζει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis.

Συνόδευσε μάλιστα τη γελοιότητα αυτή με το εξής μήνυμα: «Έτσι κάνουν οι Ελληνες! Όποιος παραβιάζει την εθνική μας κυριαρχία …βυθίζεται!Το θέμα είναι ποτέ θα αποκτήσει η Ελλάδα Ελληνική ηγεσία !ΓΙΑ ΕΜΆΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η…ΛΥΣΗ! ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ @ellinikilisi».

Το tweet του Βελόπουλου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κωμικό και γελοίο, εάν ο συγκεκριμένος δεν ήταν αρχηγός πολιτικού κόμματος που εκπροσωπείται στη Βουλή. Η προσπάθεια να απευθυνθεί στα εθνικιστικά ένστικτα μέρος του λαού, να διεγείρει το ρατσισμό και το μιλιταρισμό, όσο γραφική κι’ αν είναι, εμπεριέχει κινδύνους.

Φαινόμενα όπως αυτό της ακροδεξιάς «Ελληνικής Λύσης», ενός κόμματος που υπηρετεί πιστά το καπιταλιστικό σύστημα, στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική και τροφοδοτεί τον εθνικισμό-ρατσισμό, πρέπει να απομονωθούν από τους εργαζόμενους και το λαϊκό κίνημα.