Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Εθνικιστικό κρεσέντο από βουλευτή της ΝΔ: «Πάλιν με χρόνους με καιρούς πάλιν δικιά μας θάναι»

Σε εθνικιστικό παραλήρημα επιδόθηκε ο βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας, με αφορμή την απαράδεκτη απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, μέσω ανάρτησης του στην ιστοσελίδα του.

Αφού προτάσσει τον… πολιτισμό απέναντι στη βαρβαρότητα της Τουρκίας, ο βουλευτής βγάζει απ’ το συρτάρι της εθνικιστικής-σοβινιστικής μαυρίλας τα περί «πάλιν με χρόνους με καιρούς πάλιν δικιά μας θάναι», θυμίζοντας μας πως ο «χρυσαυγιτισμός» ευδοκιμεί για τα καλά στις παρυφές του κυβερνώντος κόμματος.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ έγραψε:

«Στην βαρβαρότητα της Τουρκίας προτάσσουμε τον πολιτισμό μας. Με την πέννα και την μουσική μας ακτινοβολούμε στην οικουμένη. Αν κινδυνέψουν όμως τα ιερά και τα όσια μας πιάνουμε και το ντουφέκι. Γιατί μέσα μας δεν έσβησε ο θρύλος πως πάλιν με χρόνους με καιρούς πάλιν δικιά μας θάναι».

Τέτοιου είδους απόψεις αποτελούν την άλλη όψη του τουρκικού εθνικισμού και σοβινισμού. Έχουν την ίδια απεχθή και επικίνδυνη για τους λαούς μορφή. Ασφαλώς, ο βουλευτής της ΝΔ – που είναι έτοιμος να «πιάσει το ντουφέκι» – δεν αρθρώνει κουβέντα για τους «στρατηγικούς εταίρους» της κυβέρνησης του, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, που κάνουν πλάτες στον Ερντογάν. Ονειρεύεται, ωστόσο, να… πάρει πίσω την Κωνσταντινούπολη.

Μετά από αυτό του το παραλήρημα, δε μπορούμε να αποφύγουμε τον πειρασμό να του ευχηθούμε: Άντε και στην κόκκινη μηλιά!