Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Εθνικιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ανακοίνωσαν οι… «μακεδονομάχοι» – Ούτε λέξη για το ΝΑΤΟ

Ραντεβού στις 20 Γενάρη στην πλατεία Συντάγματος δίνει η λεγόμενη «Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας», έπειτα από σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν  οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, ο Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία (!) και τη Δημοκρατία και η Παμμακεδονική ΗΠΑ. 

Η εν λόγω επιτροπή είναι η ίδια που πρωτοστάτησε στη διοργάνωση των δύο προηγούμενων εθνικιστικών συλλαλητηρίων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. 

Σε σχετική τους ανακοίνωση, οι διοργανωτές επαναλαμβάνουν τις γνωστές εθνοπατριωτικές κορώνες («Οι Έλληνες δεν παραχωρούμε ούτε γράμμα από το ιερό όνομα της Μακεδονίας», κλπ.) απευθύνοντας «γενικό προσκλητήριο προς όλους τους Έλληνες να βρεθούν σε ένα ακόμη μεγάλο συλλαλητήριο την ύστατη στιγμή για την αποτροπή της προδοσίας της Μακεδονίας». 

Φυσικά, πέραν των γνωστών τσιτάτων για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, οι διοργανωτές απέφυγαν και πάλι οποιαδήποτε αναφορά στους ιμπεριαλιστές, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, αποσιωπώντας την ουσία της Συμφωνίας των Πρεσπών που δεν είναι άλλη από την επιχείρηση της ολοκληρωτικής ΝΑΤΟποίησης των Βαλκανίων που αποτελεί απειλή για όλους τους λαούς της περιοχής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην επίσημη αφίσα του συλλαλητηρίου αναφέρονται ως «υποστηρικτές» της διοργάνωσης τα… «Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Λάρισας».