Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εικόνες ντροπής στην Πρέβεζα: Άγρια επίθεση της αστυνομίας για να προχωρήσει η έξωση από οικογενειακή επιχείρηση!

Άγρια επίθεση εξαπέλυσε η αστυνομία σήμερα το απόγευμα εναντίον σωματείων και φορέων στην Πρέβεζα που συγκεντρώθηκαν έξω από οικογενειακή επιχείρηση στην περιοχή της Λούτσας, προσπαθώντας να αποτρέψουν έξωση για λογαριασμό του fund «Intrum». Η αστυνομία εισέβαλε στο τουριστικό κατάλυμα συνοδεία δικαστικού επιμελητή, με σκοπό την αλλαγή κλειδαριάς στην επιχείρηση που είναι τουριστικό κατάλυμα.

Σύμφωνα με συνδικαλιστές πρωτοβάθμιων σωματείων της περιοχής, για την έξωση επιστρατεύτηκε σχεδόν όλη η αστυνομική δύναμη της Πρέβεζας, ενώ η επίθεση ήταν λυσσαλέα σπρώχνοντας τους συγκεντρωμένους ακόμη και πάνω σε τζαμαρίας με σοβαρό κίνδυνο τραυματισμού.

Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές, ένας εκ των οποίων είναι συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ στον επισιτισμό και στέλεχος της ΚΝΕ.  Εκπρόσωποι σωματείων πήγαν στο αστυνομικό τμήμα Πρέβεζας, προκειμένου να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωση τους. Επίσης, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, έκανε παρέμβαση για την απελευθέρωση τους, τόσο στο Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας όσο στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη.

Τελικά οι δύο προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας και τη στήριξη των σωματείων Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, των Συλλόγων Εργαζομένων στους ΟΤΑ και στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, καθώς και άλλων φορέων, είχε πραγματοποιηθεί στις 21 Ιούνη κινητοποίηση αλληλεγγύης στα δικαστήρια για την αποτροπή αρπαγής της οικογενειακής επιχείρησης από το fund.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο, οι ιδιοκτήτες της οικογενειακής επιχείρησης, μετανάστες από τη Γερμανία, που είχαν χτίσει το κατάλυμα με τους κόπους μιας ζωής, έλαβαν δάνειο αξίας 600 χιλιάδων ευρώ από την τράπεζα Πειραιώς. Το δάνειο είχε αποπληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος του, με μοναδικό υπόλοιπο 60 χιλ. ευρώ, όταν με την αύξηση των επιτοκίων η οικογένεια δεν μπόρεσε να τηρήσει την ομαλή αποπληρωμή των υπολοίπων δόσεων. Με την πώληση του δανείου από την τράπεζα Πειραιώς στο fund, οι ιδιοκτήτες δεν είχαν καμία ενημέρωση για την εξέλιξη του δανείου τους, ενώ δεν τους δίνονταν ακόμη και στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού για να καταθέσουν χρήματα.

Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας υπογραμμίζει ότι «αυτή η επίθεση ενάντια στον κόπο και τον ιδρώτα του λαού έχει ονοματεπώνυμο. Είναι οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που υπηρετούν τους μονοπωλιακούς ομίλους και τους τραπεζίτες, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές ανάγκες». Στο στόχαστρο αυτών των πολιτικών επισημαίνει, μπαίνουν οι επαγγελματίες που δυσκολεύονται να κρατήσουν τα μαγαζιά τους λόγω συσσωρευμένων χρεών, ενώ καταγγέλλει την αστυνομική επίθεση.

Τέλος καλεί εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους της Πρέβεζας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, να συμμετάσχουν στις περιφρουρήσεις ενάντια στα κοράκια των τραπεζών και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, να απαιτήσουν διαγραφή χρεών, τόκων και πανωτοκίων που έχουν επιβληθεί στους οφειλέτες, να καταργηθεί όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο», καταλήγει.

Ανακοινώσεις καταδίκης της τρομοκρατικής επιχείρησης της αστυνομίας εξέδωσαν μέχρι στιγμής τα Εργατικά Κέντρα Άρτας, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Λευκάδας.

902.gr

Αλήθειες και ψέματα για το λιμό στην Ουκρανία, Νίκος Μόττας