Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Εισήγηση Κικίλια για καθολικό lockdown στην Αττική

Καθολικό lockdown στην Αττική θα εισηγηθεί ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι και σήμερα ανησυχητικά στον μεγαλύτερο νομό της χώρας.

Αύξηση που κατά κύριο λόγο οφείλεται στην άρνηση της κυβέρνησης να λάβει ουσιαστικά μέτρα προστασίαςτων πολιτών (π.χ., μέσα μαζικής μεταφοράς, σχολεία, μεγάλοι εργασιακοί χώροι).

Οι αναλύσεις που λαμβάνει από τις επιτροπές είναι τέτοιες που δείχνουν ότι η Ελλάδα εισέρχεται στο τρίτο κύμα της πανδημίας και καθιστούν αναπόφευκτο το ολικό lockdown στην Αττική, τόνισε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο Open.

Παραθέτοντας τα στοιχεία των τελευταίων ημερών, ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώριο για αμφισβήτηση.

«Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα».

Εφιαλτική είναι η εκτίμηση από τα λύματα στην Αττική, τα οποία δείχνουν αύξηση του ιικού φορτίου κατά 205%, η οποία θα αποτυπωθεί στην αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες.

Από την άλλη, τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που αφήνει αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα Υγείας, όπως και την ανάγκη να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσής του, καθώς και επίταξης του ιδιωτικού τομέα, αναδεικνύει με δραματικό τρόπο η οριακή κατάσταση που έχει ήδη διαμορφωθεί στα νοσοκομεία της Αττικής, με το τρίτο κύμα της πανδημίας να βρίσκεται προ των πυλών.

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων