Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Εισαγγελική παρέμβαση ύστερα από τις σοβαρές καταγγελίες μεταναστών για ξυλοδαρμό από εργοδότη

Εισαγγελική παρέμβαση υπήρξε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο, ώστε να διερευνηθεί η καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, δύο μετανάστες από το Πακιστάν φέρεται να ξυλοκοπήθηκαν, επειδή ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους από τον εργοδότη τους στη Λάρισα.

Για το περιστατικό, το οποίο φέρεται να έγινε, σύμφωνα με τις καταγγελίες, στις 8 Φλεβάρη, έχει παραγγελθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση ώστε να ερευνηθεί εάν τελέστηκαν εγκλήματα και αν αυτά τα εγκλήματα είχαν ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Σοβαρές καταγγελίες και ερωτήματα

«Με χτύπησαν με κλοτσιές και μπουνιές γιατί ζήτησα τα χρήματα από τη δουλειά μου. Μου είπαν ότι η Αστυνομία είναι φίλοι τους. Μου είπαν, ξέρεις ποιοι είμαστε; Θα καλέσουμε τη Χρυσή Αυγή και δεν θα αφήσουμε κανέναν Πακιστανό ζωντανό στη Λάρισα. Θα σας βάλουμε να φάτε χοιρινό με το ζόρι εσείς οι μουσουλμάνοι, το καταλαβαίνετε;».

Με αυτά τα λόγια ο 21χρονος Σαλμάν Ατζούμ, που έχει καταγωγή από το Πακιστάν και διαμένει στη Λάρισα, κατήγγειλε την επίθεση που δέχθηκαν ο ίδιος και ο ομοεθνής του Σαΐντ Αχμέτ την περασμένη Παρασκευή από έναν κτηνοτρόφο στον οποίο εργάζονταν, με τη συνοδεία δύο ακόμη ανδρών.

Όπως αναφέρει ο Σαλμάν Ατζούμ με τον φίλο του Σαΐντ Αχμέτ δούλευαν σε κτηνοτροφική μονάδα με περίπου 1.300 πρόβατα. Ο 21χρονος Σαλμάν σημειώνει ότι εργαζόταν στη μονάδα τέσσερις μήνες, αλλά πληρώθηκε μόνο τον ένα για τη δουλειά του.

«Ζήτησα τα χρήματά μου. Του είπα ότι δεν θα δουλέψω άλλο και θέλω τα χρήματα που έχω δουλέψει. Δουλεύαμε πάνω από 18 ώρες τη μέρα και ήμασταν εξουθενωμένοι. Από το πρωί δουλεύαμε μέχρι τα ξημερώματα της άλλης μέρας. Δεν μας πλήρωνε, και όταν ζητήσαμε τα χρήματα, μας χτύπησαν», είπε ο Σαλμάν.