Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube

Εκδήλωση για την Αυγή, τη μεσολιθική γυναίκα του 7.000 πΧ, απόψε στο Μουσείο της Ακρόπολης

Εκδήλωση για την Αυγή, τη μεσολιθική γυναίκα του 7.000 πΧ από το σπήλαιο της Θεόπετρας, κοντά στα Μετέωρα, πραγματοποιείται απόψε στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης.

Την εκδήλωση «Η Αυγή στην αυγή του πολιτισμού» που πραγματοποιείται μεταξύ 17:00 και 21:00, θα προσφωνήσουν ο αναπληρωτής πρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διεθνών Σχέσεων ΕΚΠΑ Κωνσταντίνος Μπουραζέλης, ο πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιά Άγγελος Κότιος και ο υπουργός Έρευνας & Καινοτομίας Κωνσταντίνος Φωτάκης.

Στην εκδήλωση ομιλητές θα είναι οι: Νίνα Κυπαρίσση-Αποστολίκα, αρχαιολόγος, «Η πρώτη βεβαιωμένη “παρουσία” μεσολιθικού ανθρώπου στη Θεσσαλία, 9000 χρόνια μετά», Σοφοκλής Σωτηρίου, φυσικός, «Από τον ουρανό της Αυγής …στον ουρανό του σήμερα …και του αύριο», Παναγιώτης Τούλας, νευροακτινολόγος, «Η ιατρική σκέψη τότε …στην ιατρική σκέψη σήμερα», Κωσταντίνος Χριστοδούλου, καθηγητής Νομικής, «Η προϊστορική αυγή του δικαίου», Θεοφάνης Μπομπότης, αρχιτέκτων, «Κατοικία, κύτταρο κοινωνικού ιστού», Νίκος Φίλιππας, καθηγητής Χρηματοοικονομικής Διοικητικής, «Η Οικονομία από την Μεσολιθική Εποχή στην εποχή των Κρυπτονομισμάτων και των Robots», Παναγιώτης – Εμμανουήλ Ταβανιώτης, αρχιτέκτων, «Πρόσωπο-απρόσωπο», Δημήτρης Δικαίος, καθηγητής Ιατρικής, «Διακόσμηση του Σώματος. Τέχνη και Πολιτισμός. Το περιδέραιο της Aυγής και η σημασία του», Αλεξία Πενθερουδάκη, Κοσμηματοπώλης, «Η αίσθηση της ομορφιάς…», Γιάννης Μετζικώφ, ενδυματολόγος, «Σκέψεις για την ενδυμασία και συζητήσεις για το ένδυμα…», Ηλίας Μαμαλάκης Συγγραφέας, «Προϊστορική γαστρονομία (ανάγκη θρέψης, απόλαυση)», Θεόδωρος Γ. Γιαννόπουλος, αρχαιολόγος, «Τι γλώσσα μιλούσε η Αυγή; Σκέψεις για τη γλωσσική πραγματικότητα της ύστερης Μεσολιθικής Εποχής στον ελλαδικό χώρο», Μανώλης Ι. Παπαγρηγοράκης, ορθοδοντικός, «Η Αυγή στη χαραυγή του πολιτισμού».

Συντονιστής της εκδήλωσης είναι η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα.

Μετά την Μύρτιδα, θα γνωρίσουμε και την Αυγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο